Efter en længere pause som følge af COVID-19 genoptages opdateringen af herrernes verdensrangliste, OWGR, den 14. juni.

Fra den 11. – 14. juni spilles der igen på PGA Tour og Korn Ferry Tour, og når de turneringer er færdigspillet, vil verdensranglisten blive opdateret.

I marts blev verdensranglisterne sat på pause, og siden har de været låst med stillingen pr. 15/16. marts. Nu genoptages den ugentlige opdatering med de samme regler som tidligere. Man vil således igen afskrive point på ugentlig basis. En spillers gennemsnitspoint vil også være baseret på minimum 40 turneringer de seneste to år.

Europa Tour spillerne kan komme bagud

Mens der spilles på PGA Tour, så er det først fra den 22. juli, at der igen spilles på Europa Touren, ligesom der er pause på andre tours med tællende turneringer til verdensranglisten.

Nogle spillere er også ramt af rejserestriktioner eller private forhold som afholder dem fra at spille turneringer. Med genoptagelse af verdensranglisten kan de komme bagud på ranglisten, ikke mindst hvis eller når de har spillet færre end 40 turneringer de seneste to år.

Den problemstilling er man opmærksom på, så arrangørerne af majors og de førende tours er indstillet på at man kan bruge ranglisten pr. 15/16. marts (uge 11), hvis det er muligt og relevant i forhold til kvalifikation til en given turnering.

Det er endnu uvist hvornår damernes Rolex Rankings genoptages. Korean LPGA genoptog sæsonen i maj, men resultaterne derfra gemmes tilsyneladende til en senere opdatering, hvilket vi dog ikke har kunnet få bekræftet.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.