PopulærtLPGAVerdens otte bedste landshold mødes på LPGA

Verdens otte bedste landshold mødes på LPGA

Ugens LPGA turnering er for landshold, og verdens otte bedste lande er med.

Da det er en noget anderledes turnering, så begynder vi med lidt om kvalifikationen og formatet:

Kvalifikation og format
Der er fire spillere på hvert landshold, som er kvalificeret via deres placering på verdensranglisten. Ganske enkelt ved at man har lagt de fire bedste spilleres placeringer sammen ved kvalifikationsdatoen den 4. april (spillerne blev udtaget den 13. juni). Her var Danmark faktisk ikke så langt fra at kvalificere sig.

Da det er fire spillere fra hvert land, så er verdensetteren Lydia Ko ikke med, da hun er den eneste fra New Zealand, som er i verdenseliten.

De otte landshold er i to puljer, hvor der spilles fourballs de første tre dage. Fem hold går videre til søndag, hvor der spilles singler.

Der gives to point for en sejr og 1 point for en uafgjort. Vinderen af turneringen er det hold, som sammenlagt har flest point efter singlerne på søndag.

Azahara Munoz, Belen Mozo, Carlota Ciganda og Beatriz Recari fra Spanien vandt den første udgave af turneringen i 2014.

Der spilles om en præmiesum på $ 1,6 mio. Hver spiller på det vindende hold får $ 100.000, mens der er $ 60.000 til hver af de fire spillere på andenpladsen. Der er pengepræmier til alle, og spillerne på 8. pladsen får hver $ 30.000.

Maksimumpoint til Taiwan og England
Taiwan vandt begge matcher over Australien i første runde, så de har 4 point, mens Sydkorea og Kina hver har 2, da de vandt én match hver.

I den anden pulje vandt England lidt overraskende over USA, så de har 4 point foran Thailand, der vandt én match over Japan og delte den anden.

I videoen ovenfor ses højdepunkter fra matchen mellem USA og England. Nedenfor ses højdepunkter fra Japan mod Thailand.

Viasat Golf og Viaplay.dk sender direkte. Se ugens sendetider på www.19hul.dk/tv.

UL International Crown, leaderboard

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Se højdepunkter fra finalerunden af Masters 2024

Se stemningsfulde højdepunkter fra finalerunden af Masters, som i overbevisende stil blev vundet af Scottie Scheffler foran major debutanten Ludvig Åberg. Nicolai Højgaard var nr. 6...

Se Masters 2024 præmieoverrækkelsen

Scottie Scheffler vandt Masters 2024 og, traditionen tro, fik han overrakt den grøn vinderjakke af den forsvarende mester Jon Rahm, der blev nr. 45....

De fem nyeste artikler på 19hul.dk