USA vandt Presidents Cup 2022, hvor Spieth vandt sin første single

USA vandt den 14. udgave af Presidents Cup på Quail Hollow Club i North Carolina med overbevisende 17,5 – 12,5. Se højdepunkter fra søndagens singler i videoen ovenfor.

USA var storfavoritter til at vinde den Ryder Cup lignende turnering, hvor USA spiller mod resten af verden bortset fra Europa. Og uden LIV Golf spillere, da de er udelukket fra at deltage, hvilket særligt svækkede det internationale hold, mens USA havde ni spillere fra top-15 på verdensranglisten.

USA førte 4 – 1 efter torsdagens Foursomes, og vandt fredagens Four-Balls med samme cifre, så de førte 8 – 2 inden weekenden og 11 – 7 inden søndagens 12 singler.

Fire point er ikke umuligt at hente i singlerne, men det blev hurtig afgjort, da USA vandt fire og delte én af de første 7 matcher for at nå til de nødvendige 15,5 point der sikrede sejren.

Spieth vandt sin første single i Presidents Cup og Ryder Cup

Jordan Spieth i dagens anden match vandt det første point til USA med en 4&3 sejr over Cam Davis. Det var den ottende single Spieth spiller i Presidents Cup og Ryder Cup, men den første han vinder!

.
.

Spieth vandt alle sine fem matcher i årets Presidents Cup. I de første fire spillede var han makker med Justin Thomas, der tabte i første single til Si Woo Kim.

Xander Schauffele sikrede det vindende point til en 15,5 – 9,5 føring, da han vandt på 18. hul over Corey Conners. De sidste singler blev også færdigspillet selvom fejringen var begyndt, og af dem vandt det internationale hold tre, mens USA vandt to.

Canada er vært i 2024

Mens Ryder Cup blev spillet første gang i 1927 som et opgør mellem USA og Storbritannien, så er Presidents Cup noget nyere, da den første udgave blev spillet i 1994.

Presidents Cup spilles hvert andet år, så USA spiller skiftevis Ryder Cup og Presidents Cup. Den næste udgave af Presidents Cup skal også spilles i Nordamerika, da Royal Montreal Golf Club i Quebec, Canada skal være vært for Presidents Cup 2024, mens der i 2026 skal spilles på Medinah CC i Illinois, USA.

USA har kun tabt én gang

USA har vundet 12 af de nu 14 opgør, mens det Internationale hold kun har vundet én gang i 1998 på Royal Melbourne i Australien.

I 2003 delte man, selvom det egentlig skulle være afgjort i omspil. Tiger Woods og Ernie Els spillede også tre hullers omspil, men da stillingen stadig var lige og mørket faldt på, så valgte kaptajnerne Jack Nicklaus og Gary Player at dele opgøret.

Presidents Cup, leaderboard

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.