PGA Tour ChampionsUSA vandt den første udgave af World Champions Cup

USA vandt den første udgave af World Champions Cup

Team USA vandt den første udgave af World Champions Cup, der var en slags kombination af Ryder Cup og Presidents Cup for seniorer. Se højdepunkter fra finalerunden i videoen ovenfor.

Der var forskellige alternative formater, Scotch Sixsome og Six Ball de første to dage inden der var Pro-Am lørdag og finaledag søndag. De to første dage spillede man i 6-bolde, og i singlerne var der tre spillere i hver gruppe.

Læs mere om formatet nederst i denne artikel. Er du en del af en gruppe der spiller en Ryder Cup lignende turnering, så skulle I måske overveje dette format med 3 x seks spillere på hvert hold.

Der var seks spillere på hvert hold, og inden finaledagens singler førte Team International med 111,5 point for Team USA med 111 point og Team Europe med 101,5 point.

I singlerne var USA bedst, selvom de isoleret set kun var bedst i én af 6 matcher, og det med vicekaptajnen Billy Andrade, der erstattede en skadet Jim Furyk.

Men det endte med sejr til USA, der opnåede 221 point, foran International med 2019 point og Europe med 208 point.

Formatet

Over de tre turneringsdage spillede man i alt 24 9-hullers matcher som hold og singler. De første to dage spillede man i 6-bolde (6 spillere i hver gruppe) og søndag var der 6 singler. Alle tre hold spiller sammen i grupperne, og hullerne skulle færdigspilles.

Torsdag og fredag er det såkaldt Scotch Sixsome om formiddagen og Six Ball om eftermiddagen.

I Scotch Sixsome er der to spillere på hvert hold, og alle tre hold spillere i samme gruppe (6 spillere). Begge spillere på hvert hold sår et drive, og derefter vælges den bedste bold som man færdigspiller. Holdet med den laveste score på et hul får 2 point, der er 1 point til næstlaveste score og 0 point for den dårligste score. Har flere hold samme score, så får de samme antal point.

I Six Ball er der igen to spillere på hvert hold, og alle tre hold spillere i samme gruppe (6 spillere). Man spiller sin egen bold, så der er 6 bolde i spil på hvert hul! Den laveste af et holds to scores tæller som holdets score. Holdet med den laveste score på et hul får 2 point, der er 1 point til næstlaveste score og 0 point for den dårligste score. Har flere hold samme score, så får de samme antal point.

I søndagens singler er der også én fra hvert hold i hver gruppe (3 spillere). Spilleren med den laveste score på et hul får 2 point, der er 1 point til næstlaveste score og 0 point for den dårligste score. Har flere hold samme score, så får de samme antal point.

World Champions Cup, resultat

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Starttider i US Open 2024, lørdag

Se alle starttider for lørdagens tredje runde af US Open på Pinehurst No. 2 nedenfor. Ludvig Åberg fører i -5 foran Bryson DeChambeau, Thomas Detry...

Åberg fører US Open – Nicolai Højgaard nr. 21 efter 2. runde

Ludvig Åberg overtog føringen i US Open, hvor Nicolai Højgaard er nr. 21. Nicolai Højgaard er nr. 21, mens Frederik Kjettrup missede cuttet. Se...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk