PopulærtDP World TourUpåvirkede udbrydere

Upåvirkede udbrydere

Man siger at man ikke kan vinde en turnering om torsdagen, men at man godt kan tabe den. De tre førende spillere tager da heller ikke glæderne på forskud.

Efter første runde er der tre meget forskellige typer på de tre første pladser til US Open. En 26 årig rookie hvis bedste resultat er en 41. plads i sidste uge, en 43-årig veteran der har vundet alt – undtagen en major og et 31-årig super talent, der allerede har rekorden for flest PGA tour sæsoner i træk med en sejr, men som allerede ved tre lejligheder har smidt tilsyneladende sikre major-sejre væk. En ting har de dog alle tre til fælles. De er afslappede og upåvirkede af omstændighederne. Utvivlsomt en nyttig kvalitet at have under hvad der må have været en frustrerende runde med tre vejr-afbrydelser og en udsættelse af slutningen af torsdagens runde til fredag morgen.

Dustin Johnson virker normalt ikke som en spiller der er nem at hyle ud af dem, eller som en spiller der er videre eftertænksom. I sit pressemøde gav han, som sædvanligt, korte svar der får det til at lyde som om han ikke mener golf er specielt svært. Hvilket også er det indtryk man kan få når man ser ham svinge køllerne. Han indrømmede dog at han syntes at greens ”er så svære at man er nødt til at, du ved, kigge på alle dele af alle putts for at se hvad der sker med dem”. En taktik de fleste spillere nok også anvender på mindre svære greens.

Dustin Johnson - ©USGA / Darren Carroll
Dustin Johnson – ©USGA / Darren Carroll

Johnson forklarede også at han ikke havde set banen før sidste tirsdag. Til Shane Bacon’s ”The Clubhouse” podcast havde Oakmonts lokale pro Bob Ford forklaret, at det kunne være en god tilgang. De sidste to vindere på anlægget, Ernie Els i 1994 og Angel Cabrera i 2007 vandt begge i den første uge efter de havde set banen for første gang. Ford mener at banen ligger godt til en der ikke har haft for mange dårlige oplevelser der. Og hvis Johnson har haft en dårlig oplevelse er han hurtig til at sætte den ud af hovedet, lægger man det til hans blændende lange spil ser han ud til at være en god kandidat til sejren i denne weekend.

Johnson delte efter første runde andenpladsen i -3 med Lee Westwood. Westwood var i stand til at give noget mere uddybende svar, men holdt sig til den afslappede tone. Blandt andet sagde han at han skulle passe på ikke at gøre nar af det Walisiske fodboldhold når nu hans mor er fra Wales, hvorefter han gjorde tykt nar af det Walisiske fodboldhold.

Da han blev spurgt til beslutningen om at starte spillerne igen, uden opvarmning, efter halvanden times pause i går forklarede han at han ganske ofte ”Rolls Royce’er” direkte til første tee uden at varme op når han spiller derhjemme i weekenderne og at nu hvor han er en ”fin-tunet sportsmand” forventer han heller ikke at han bliver stiv af at gøre det til en turnering.

Lee Westwood - ©USGA / Michael Cohen
Lee Westwood – ©USGA / Michael Cohen

Westwood er ikke en spiller mange har regnet med denne uge, han har ikke spillet mange turneringer denne sæson, og USGA som altid muntrer sig med at sætte grupperne sammen efter temaer, havde lavet en gruppe af ”bedste spillere uden en major-sejr” og overset Westwood til fordel for Johnson, Sergio Garcia, og Hideki Matsuyama. Men Westwood har spillet godt i de turneringer han har deltaget i – blandt andet blev han nr 2 til Masters – og hans spil med det gode lange spil, gør ham i stand til ofte at være på den rette side af hullet, muligvis det vigtigste facet af spillet her på Oakmont.

Efter at have spillet den bedste torsdagsrunde i Oakmonts US Open historie havde den førende spiller, Andrew Landry (-4), også en tilbagelænet reaktion. Efter at have afsluttet runden med ét slag fredag morgen, vidste han at han sandsynligvis skulle begynde sin 2. runde kort før solnedgang i aften. Hans planer for sin dag som US Open fører, bestod i at ordne sit vasketøj og ”sikkert tage en lur”. 26-årige Landry er nået til PGA touren i år efter et par år på forskellige mini-tours. Han har kun klaret cuttet i fem af 11 turneringer i år, og hans bedste resultat var blot en delt 41. plads sidste uge i Memphis. Det var dette resultat, fra en anden svær bane, der gjorde at han mente at US Open var en turnering der lå godt til ham, fordi hans spil var stabilt og uspektakulært.

Anden runde er allerede gået i gang og Johnson, som skal nå 36 huller i løbet af lørdagen, er nået til -4. Westwood og Landry spiller 2. runde færdig lørdag morgen.

US Open sendes direkte på Viasat Golf og Viaplay.dk hver aften. Se ugens sendetider på www.19hul.dk/tv.

US Open, leaderboard

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Se højdepunkter fra finalerunden af Masters 2024

Se stemningsfulde højdepunkter fra finalerunden af Masters, som i overbevisende stil blev vundet af Scottie Scheffler foran major debutanten Ludvig Åberg. Nicolai Højgaard var nr. 6...

Se Masters 2024 præmieoverrækkelsen

Scottie Scheffler vandt Masters 2024 og, traditionen tro, fik han overrakt den grøn vinderjakke af den forsvarende mester Jon Rahm, der blev nr. 45....

De fem nyeste artikler på 19hul.dk