Siden nytår har en dommer fulgt tv-dækningen på de førende tours, hvilket resulterede i et straffeslag til Nicole Broch Larsen ved Volunteers of America LPGA Texas Classic.

Under lørdagens 2. og sidste runde var Nicole i tvivl om, hvorvidt hun havde været skyld i, at bolden flyttede sig, da hun groundede sit jern inden et chip, så hun tilkaldte en dommer. Nicole blev frikendt for straf af dommeren, men efter runden blev hun tildelt et straffeslag.

TV-billederne gav yderligere oplysninger

Da spillet blev indstillet troede Nicole og alle andre, at hun var alene på førstepladsen i -7, men med straffeslaget overnattede hun på en delt førsteplads i -6.

TV-billederne – som kan ses nederst i denne artikel – viste således, at Nicole sandsynligvis var skyld i, at bolden flyttede sig, hvorfor hun efterfølgende blev tildelt 1 straffeslag. Dommeren der så tv-billederne, kunne således komme med yderligere oplysninger om situationen. Nicole fik ikke straffeslag for manglende genplacering af bolden, da hun havde fulgt dommerens anvisning.

Det skal understreges, at Nicole Broch Larsen gjorde det helt rigtige ved at tilkalde en dommer, så hun har som sådan ikke gjort noget forkert, bortset fra at hun uheldigvis kom til at forårsage, at bolden flyttede sig.

Nicole sluttede som nr. 12 i turneringen, som blev vundet af Sung Hyun Park.

Video kan stadig bruges som bevis i nogle situationer

I april sidste år tilføjede R&A og USGA en ny Decision til Golfreglerne, som begrænser brugen af video som bevis.

Video skal således f.eks. ikke bruges, hvis det viser et regelbrud, som ikke kunne ses med det blotte øje, men i dette tilfælde var der ingen tvivl om, at bolden flyttede sig. Så efter dommerne havde set videoen og talt med Nicole, blev hun tildelt et straffeslag.

Flere internationale medier har skrevet om straffeslaget til Nicole heriblandt Golfchannel.comGolf.com og Golfdigest.com.

Nedenfor ses en video, hvor det første minut handler om Nicoles straffeslag:

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.