Björn Hellgren vandt det svenske PGA mesterskab, PGA Championship Bråviken Open, hvor der var to danskere i top-5.

Björn Hellgren og Mikael Lindberg sluttede i -21, så de to var i omspil om sejren. Et omspil som Björn Hellgren vandt med en birdie på fjerde omspilshul. Mikael Lindberg vandt Stockholm Trophy by Folksam i sidste uge, og har haft to sejre og nu tre andenpladser i år!

Jonathan Gøth-Rasmussen gik en 61’er (-11) i finalerunden og bragede frem til en 3. plads i -19. En runde der i turneringen kun blev overgået af vinderen Björn Hellgren, som fredag satte ny banerekord med en runde i 60 slag.

Marcus Helligkilde blev delt nr 4 i -17, Andreas Hillersborg Sørensen nr. 9 i -14 og 2018 vinderen Morten Toft Hansen nr. 11 i -13.

Efter første runde var John Axelsen på en delt førsteplads i -7, mens han var på en delt 6. plads i -10 efter anden runde. Med en finalerunde i -1 delte han 19. pladsen i -11 med Christian Jacobsen. Peter Launer Bæk blev nr. 32 i -8, mens de øvrige danskere missede cuttet.

Danske vindere de seneste to år – Vijay Singh vandt i 1988

De seneste to år har der været en dansk vinder af det åbne svenske PGA mesterskab.

Christian Bæch Christensen og Gudmundur Kristjansson fra Island delte sejren sidste år, da man ikke kunne gennemføre omspillet pga. torden, mens Morten Toft Hansen vandt som amatør i 2018. Patrick Winther vandt i 2015, mens Thomas Bjørn blev nr. 2 i 1995.

Nu 57-årige Vijay Singh, der var nr. 1 på verdensranglisten gennem 32 uger i 2004 og 2005, står også på trofæet, da han vandt i 1988 foran Jesper Parnevik, da det svenske PGA mesterskab hed Länsförsäkringar Open.

PGA Championship Bråviken Open, resultat

Jonathan Gøth-Rasmussen – Foto: MoreGolf Mastercard Tour

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.