OLThomas Bjørn skal være dansk holdkaptajn ved OL

Thomas Bjørn skal være dansk holdkaptajn ved OL

De fire danske golfspillere, der skal repræsentere Danmark ved OL i Paris, får Danmarks bedste golfspiller gennem tiderne med som kaptajn.

Thomas Bjørn skal nemlig være sportslig ansvarlig for de danske golfspillere under OL.

– Jeg er glad for at få muligheden for at være OL-kaptajn, og jeg håber, at jeg kan hjælpe en eller måske endda flere af vores talentfulde spillere til Danmarks første OL-medalje i golf, siger Thomas Bjørn.

Den olympiske golfturnering finder for herrernes vedkommende sted den 1. til 4. august. Damerne spiller fra den 7. til 10. august.

Turneringen finder sted på Le Golf National nær Versailles. Anlægget lægger i forvejen græs til Open de France hvert år, og banen var vært for Ryder Cup i 2018, hvor netop Thomas Bjørn var kaptajn for det sejrrige europæiske hold.

– Det er en klar gevinst, at Thomas har sagt ja til at være kaptajn for OL-holdet. Han ved alt om, hvad det kræver at være med fremme i de største turneringer i verden, og han ved om nogen, hvordan man laver en god strategi til Le Golf National, siger Morten Backhausen, direktør Dansk Golf Union.

52-årige Thomas Bjørn er stadig aktiv som spiller, omend han ikke længere spiller fuldt program på DP World Tour. Han har spillet mere end 600 turneringer på DP World Tour, hvor han har 15 sejre.

Det er blot tredje gang i moderne tid, at golf er på det olympiske program.

Som det var tilfældet i Rio de Janeiro og Tokyo kommer Danmark til at have to herrespillere og to damespillere til start.

Spillerne udtages efter verdensranglisteplacering ved skæringsdatoer i juni.

På herresiden ligger Nicolai Højgaard, Thorbjørn Olesen og Rasmus Højgaard lige nu til at skulle kæmpe om de to pladser.

Hos damerne ville det lige nu blive et genvalg til Nanna Koerstz Madsen og Emily Pedersen, men Nicole Broch Estrup nærmer sig de to på verdensranglisten.

– Både hos herrerne og damerne har vi spillere, der har vist, at de kan levere på øverste niveau, og vi kan sagtens have ambitioner om en dansk medalje, siger Thomas Bjørn.

Danmarks bedste resultat ved OL er indtil videre Emily Pedersens 5. plads ved OL i Tokyo i 2021.

En dansk golfbag under OL 2020 i Tokyo – Foto: Ben Jared / PGA TOUR / IGF

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Nelly Korda vandt Mizuho Americas Open – 6 sejre i 7 turneringer!

Nelly Korda vandt Mizuho Americas Open, og har nu vundet seks af sine seneste syv LPGA turneringer. Der er højdepunkter fra finalerunden i videoen...

Harry Higgs vandt AdventHealth Championship

Harry Higgs vandt AdventHealth Championship på Korn Ferry Tour efter omspil. Harry Higgs og Tanner Gore sluttede i -19 inden Higgs vandt med en birdie...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk