Fire af de 16 danskere i Second Stage turneringer på Europa Tourens Tourskole, har kvalificeret sig til Final Stage, hvor der fra på lørdag spilles seks runder om 25 Europa Tour kort.

Martin Simonsen, Nicolai Tinning, Christian Glöet og Frederik Dreier kvalificerede sig fra Second Stage, og dermed er der syv danskere blandt de 156 spillere i Final Stage, da Anders Hansen, Lasse Jensen og Jeff Winther er direkte kvalificeret.

Final Stage spilles over er seks runder fra den 10. – 15. november på Lumine Golf Club, hvorefter top-25 og lige får et Europa Tour kort, mens resten der klarer cuttet får en god kategori på Challenge Touren.

To har trukket sig fra Final Stage i løbet af dagen, så der blev frigivet yderligere to pladser til Second Stage. Så de 24 bedste fra Desert Spring, Alenda Golf og El Encin har kvalificeret sig sammen med 23 fra Las Colinas. I tilfælde af lighed har der været omspil om de sidste pladser, hvilket var vejen videre for to af de fire danskere videre.

Ingen danskere videre fra Desert Springs

Inden finalerunden på Desert Spring, hvor der blev spillet om 24 pladser, var Patrick Winther nr. 22 i -7, Niklas Nørgaard Møller nr. 26 i -6 og Mikkel Hjorth nr. 61 i +5.

Desværre lykkedes ikke for nogen af dem at kvalificere sig, da Niklas Nørgaard Møller og Patrick Winther blev delt nr. 33 i -5 efter runder i +1 og +2, mens Mikkel Hjorth blev nr. 59 i +4 efter en runde i -1.

Dayen Lawson vandt i -21 foran Emilio Cuartero Blanco i -17. GolfSixes 2018 vinderen Gavin Moynihan, Richard Finch og John Parry var også blandt de kvalificerede til Final Stage, mens det ikke lykkedes for Simon Khan, Joel Sjöholm, Chase Koepka (der er lillebror til Brooks Koepka), Simon Khan og den firedobbelte Europa Tour vinder Ricardo Gonzalez.

Tourskolen – Second Stage, Desert Springs, resultat

Niklas Nørgaard Møller – Foto: golfsupport.nl
Martin Simonsen gik videre på Las Colinas

Martin Simonsen tog én af de 23 pladser på Las Colinas, da han blev nr. 7 i -13 efter en finalerunde i -5.

Morten Ørum Madsen blev nr. 35 i -3 efter en runde i -2, og Nicolai Kristensen nr. 44 i par efter en runde i +2, så de er ude. Mathias Gladbjerg trak sig efter tredje runde, da han var i +16.

Christian Braeunig, Santiago Tarrio Ben, Felipe Aguilar og Ivan Gutierrez var bedst i -15.

Alejandro Cañizares, den norske amatør Kristoffer Reitan og Bernd Ritthammer er også videre, mens Second Stage blev endestationen for bl.a. Martin Wiegele, Florian Fritsch, Roope Kakko, Ricardo Santos og Manuel Ballesteros, der er søn af Seve.

Tourskolen – Second Stage, Las Colinas, resultat

Martin Leth Simonsen – Foto: golfsupport.nl
Nicolai Tinning videre efter omspil på El Encin

På El Encin var der 24 pladser at spille om. Efter to bogeys på de sidste 3 huller gik Nicolai Tinning finalerunden i -2, og sluttede på en delt 23. plads i -9 med Joël Stalter og David Cookie, så de tre var i omspil om to pladser. Et omspil hvor Nicolai Tinning og Joël Stalter gjorde det bedst, så de er klar til Final Stage, mens David Cooke må nøjes med en reserveplads.

Benjamin Poke blev nr. 31 i -7 efter en runde i -1, Martin Ovesen nr. 47 i -4 efter en runde i par og Victor Gebhard Østerby nr. 57 i par efter en runde i +3.

Josh Geary vandt i -17 foran Ben Evans i -16. Pelle Edberg og Birgir Hafthorsson fra Island er også videre, mens bl.a. Miguel Carballo, Maarten Lafeber, Magnus P Atlevi, Jaco Ahlers, Johan Edfors, Rhys Davies og Casey Wittenberg er ude.

Tourskolen – Second Stage, El Encin, resultat

Nicolai Tinning – Foto: golfsupport.nl
Glöet og Dreier videre fra Alenda Golf

Med en finalerunde i -1 og en delt 3. plads i -12 tog Christian Glöet én af de 24 pladser i Final Stage fra Alenda Golf.

Frederik Dreier blev nr. 21 i -6 efter en runde i -1, så han var blandt seks spillere der var i omspil om fire pladser i Final Stage. Dreier tog den ene af de fire pladser i omspillet, mens

Efter tredje runde var Mark Flindt Haastrup nr. 13 i -7 og Jeppe Pape Huldahl nr. 18 i -6, men begge faldt desværre tilbage og ud af Final Stage. Mark gik finalerunden i +1 og Jeppe +2, så de sluttede på en delt 27. plads i -5. Ét slag fra omspillet om de sidste pladser. Oliver Suhr blev nr. 33 i -3 efter en runde i -1.

Joseph Dean vandt i -15 foran Jérôme Lando Casanova i -14. Den næsten døve tyske amatør Allen John, som mange måske husker fra en 2. plads i Porsche European Open, Aksel Olsen og Pep Angles er også videre.

Matthew Baldwin tabte omspil om en plads, så han er ude, og det samme er EM 2017 vinderen Alfie Plant, Michael Jonzon og Mikael Lundberg.

Tourskolen – Second Stage, Alenda Golf, resultat

Christian Gløët – Foto: golfsupport.nl
Reserver fra de fire Second Stage turneringer

I tilfælde af flere afbud til Final Stage kommer reserverne fra Second Stage.

Fra hver af de fire baner er tre reserver, og 1., 5. og 9. reserve til Final Stage vil være fra Las Colinas, nr. 2, 6., og 10 kommer fra El Encin, nr. 4, 8 og 12 fra Desert Springs og nr. 3, 7 og 11 fra Alenda Golf.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.