PopulærtLPGASydkoreansk pioner stopper karrieren

Sydkoreansk pioner stopper karrieren

Sydkorea har domineret damegolfen de seneste år. En del af den succes kan tilskrives Se Ri Pak, som inspirerede med sin imponerende karriere.

Nu har 38-årige Se Ri Pak offentliggjort, at 2016 sæsonen bliver hendes sidste som fuldtidsprofessionel. Hun vil dog fortsat være en del af golfsporten.

Se Ri Pak offentliggjorde sin beslutning under JTBC Founders Cup. I LPGA videoen ovenfor fortæller hun mere om sin beslutning.

Som 20-årig blev hun LPGA Rookie of the Year 1998 efter fire sejre. To af dem var i majors, da hun vandt McDonald’s LPGA Championship og U.S. Womens Open 1998.

Viste vejen for sydkoreanske golfspillere
I 1998 var Se Ri Pak den eneste sydkoreaner på LPGA, men siden er der kommet mange flere til. I øjeblikket er der fem sydkoreanere i top-10 på verdensranglisten og ni i top-20.

Derudover er der verdensetteren Lydia Ko, som er født i Sydkorea. Hendes familie emigrerede efterfølgende til New Zealand, hvor Lydia Ko blev statsborger som 12-årig.

Fem majors blandt 25 LPGA sejre 
Se Ri Pak har vundet 39 professionelle turneringer heriblandt 25 på LPGA og fem majors.

Hendes seneste LPGA sejr var dog tilbage i 2010, og hun er pt. nr. 322 på verdensranglisten.

I 2007 blev Se Ri Pak optaget i World Golf Hall of Fame i en alder af blot 29 år.

Vil udvikle golfsporten i Sydkorea
Se Ri Pak vil fortsat være involveret i golfsporten, hvor hun håber at kunne hjælpe unge spillere i Sydkorea.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Som Director of Wellness har Monty godkendt Ryder Cup hotellet

Som nyudnævnt Director of Wellness har Colin Montgomerie tjekket og godkendt spillernes hotel under Ryder Cup 2023. Det er der lavet en kort "dokumentar" om,...

Kvinder: Penge- og pointranglister, 25. september 2023

Solheim Cup var ugens højdepunkt, der sluttede 14 - 14 så som forsvarende mestre behold Europa trofæet. Europa dominerede PING Junior Solheim Cup 2023,...

DM Paragolf 2023

De fem nyeste artikler på 19hul.dk