Danish Golf ChampionshipSuveræn Nicolai Tinning cruiser mod Made in Denmark

Suveræn Nicolai Tinning cruiser mod Made in Denmark

Nicolai Tinning fortsatte fredag, hvor han slap torsdag, og men en ny superrunde fører Tinning suverænt Made in Denmark kvalifikationen inden lørdagens finalerunde. Daniel Løkke, Martin Amtkjær og Philip Ulvemann Juel-Berg kan også øjne én af de tre pladser ved Made in Denmark.

Lav runde trods kold putter
En runde i 68 slag, fire under par, sendte fredag Nicolai Tinnings samlede score til 12 under par inden lørdagens finalerunde ved Made in Denmark. Det giver Tinning en føring på hele fire slag til svenske Christopher Sahlström i otte under par.

– Jeg spillede rigtigt godt i dag. Faktisk spillede jeg langt bedre end fire under par, men putteren var ikke rigtigt varm på de første ni huller, hvor jeg også tre-puttede to gange. Til gengæld chippede jeg i for en eagle på hul seks, så alt i alt klager jeg ikke over runden, forklarede 23-årige Tinning.

Et slag efter i syv under par ligger svenske Marcus Lindström sammen med et par af forhåndsfavoritterne, Oliver Lindell fra Finland og danske Daniel Løkke.

Løkke jagter Made in Denmark hattrick
– Jeg vil sindssygt gerne til Made in Denmark. Det er en kæmpe oplevelse, så jeg håber, at jeg kan sætte en god runde sammen i morgen, og snuppe én af de tre pladser, sagde Daniel Løkke efter runden.

– Spillet er rigtigt godt, og jeg føler, jeg er i god form. Jeg slår en masse rigtigt gode slag i dag og i øjeblikket generelt. Jeg laver kun én enkelt bogey i dag, og det var faktisk fordi jeg trådte på min bold i roughen, griner Løkke.

På trods af “fodfejlen” kravlede Løkke altså frem på tredjepladsen, og han har nu chancen for at spille sig til Made in Denmark for trejde år i træk.

Mange spillere øjner muligheden
Martin Amtkjær og Philip Ulvemann Juel-Berg er inden finalerunden på en delt ottendeplads i samlet fem under par. Sidstnævnte Juel-Berg havde ellers både indhentet Tinning i løbet af fredagens runde, men hvor Tinning for alvor satte sin slutspurt ind, gik det den modsatte vej for klubkammeraten Juel-Berg.

Med blot to slag til en tredjeplads og dermed det forjættede land, er både Amtkjær og Juel-Berg dog fortsat i høj grad i spil til pladserne ved Made in Denmark.

Mathias Gladbjerg, Keen Bernberg og Oliver Nyholm ligger blandt en stor gruppe spillere i fire under par på en delt 16. plads, og kan også alle fortsat nå en top-3 placering og sikre sig en plads ved Made in Denmark.

Du kan se stillingen ved Made in Denmark Qualifier her, samt starttider for lørdagens finalerunde her.

Mere succes til Søllerød – Vinder også Sportsjournalisternes Juniorholdturnering
Fredag markerede også afslutningen på Sportsjournalisternes Juniorholdturnering, som for første gang blev afviklet som en integreret del af ECCO Tour turneringen, Made in Denmark Qualifier. I alt 10 juniorhold á tre personer kæmpede om både en rejse til The Open 2017 samt en plads på et pro-am hold til Made in Denmark.

Søllerød Golfklub løb med sejren i holdturneringen, mens Mads Langkilde – ligeledes fra Søllerød Golfklub – blev vinder af den individuelle konkurrence. Langkilde viste både torsdag og fredag prøver på sit store talent, og Søllerød-spilleren er som en konsekvens af en samlet score i to under par sågar videre til lørdagens finalerunde. Inden denne ligger Langkilde på en delt 30. plads sammen med blandt andre den tidligere Europa Tour spiller, Mark Haastrup. Ganske imponerende af unge Langkilde.

Du kan se alle juniorernes resultater ved Made in Denmark Qualifier på leaderboardet. Disse er markeret med en *stjerne. Klik her.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Starttider i US Open 2024, lørdag

Se alle starttider for lørdagens tredje runde af US Open på Pinehurst No. 2 nedenfor. Ludvig Åberg fører i -5 foran Bryson DeChambeau, Thomas Detry...

Åberg fører US Open – Nicolai Højgaard nr. 21 efter 2. runde

Ludvig Åberg overtog føringen i US Open, hvor Nicolai Højgaard er nr. 21. Nicolai Højgaard er nr. 21, mens Frederik Kjettrup missede cuttet. Se...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk