ECCO TourStilhed før stormen

Stilhed før stormen

Vejrguderne var i den grad med spillerne på første runde af sæsonfinalen på ECCO Tour, Road to Europea Final. Turneringen spilles på Møn Golf Resort, hvor spillerne fra morgenstunden udnyttede de solrige og vindstille betingelser. Betingelser, der ifølge meteorologerne vil ændre sig dramatisk de kommende dage.

Det gjaldt især Kristoffer Max der var ude i første gruppe og hurtigt kom øverst på leaderboardet. Det skete efter birdie på 3. og 5. hul og en flot eagle på 6. hul, som er par 4. Et holet 8-jern fra 148 meter! Max fortsatte det gode spil og kunne til sidst skrive under for en runde i 65 slag, syv slag under par.

Svenske Oliver Gillberg kom ligeledes solidt fra start, og efter 9 huller var han i -6. Han skulle dog vente til 16. hul, før han med endnu en birdie kom op på siden af Kristoffer Max. Et eagleputt på 18. hul, banens letteste, smuttede lige forbi, men birdien var en formalitet, og førstepladsen i -8 var hjemme.

Gillberg, som fyldte 27 i dag, måtte oven i købet spille runden med en lånt putter. Kort før starten opdagede svenskeren, at hans egen putter var gået løs fra skaftet, og han måtte derfor låne en putter af landsmanden Adam Andersson.

– Jeg puttede fremragende i dag, så jeg skylder Adam en stor tak for lån af hans reserveputter. Min puttning i dag var helt afgørende for, at jeg kunne score så lavt som det endte med, sagde Gillberg efter dagens flotte bogeyfri runde.

Turneringens danske hovedperson, hjemmebanefavoritten Alexander George Frances, havde derimod en skidt dag med putteren. Det endte med en runde i 69 slag, tre under par, hvilket ikke var tilfredsstillende.

Kampen om de sidste kort til Challenge Tour er stadig helt åben. Hvis Oliver Gillberg, nummer 9 på ranglisten, vinder, vil han med stor sandsynlighed slutte i top 5. Også ranglistens nummer 7, finske Matias Honkala, er kommet godt fra start. Han er på delt 2. plads efter de første 18 huller. Samtidig er norske Andreas Halvorsen, nummer 4 på ranglisten, placeret på en delt 16. plads efter første runde.

Meget kan stadig nå at ske, og trods en halvsløj start af Alexander George Frances kan meget nå at ændre sig på de sidste 36 huller. Ikke mindst fordi vejrudsigten spår kraftig vind torsdag med middelvind på 10-11 meter i sekundet samt regn om eftermiddagen. Fredag ser endnu vanskeligere ud, hvor DMI forudser middelvind på 14-16 m/s og vindstød på op til 26 m/s – og heldagsregn!

Road to Europe Final – Livescoring

Golfbox Road to Europe – stilling før sæsonens sidste turnering.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Nelly Korda vandt Mizuho Americas Open – 6 sejre i 7 turneringer!

Nelly Korda vandt Mizuho Americas Open, og har nu vundet seks af sine seneste syv LPGA turneringer. Der er højdepunkter fra finalerunden i videoen...

Harry Higgs vandt AdventHealth Championship

Harry Higgs vandt AdventHealth Championship på Korn Ferry Tour efter omspil. Harry Higgs og Tanner Gore sluttede i -19 inden Higgs vandt med en birdie...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk