PopulærtDP World TourStatistiske noter fra US Opens første to runder

Statistiske noter fra US Opens første to runder

En lykkelig slutning giver den bedste oplevelse. Psykologiprofessoren Daniel Kahneman viste i 1993 at en dårlig oplevelse huskes bedre hvis den sidste del af oplevelsen er den bedste. Det kan være USGA havde dette princip i tankerne da de satte årets US Open bane op. I hvert fald spillede de første ni huller, næsten et helt slag mere over par end de sidste ni gjorde. Både hul 1 og hul 9, som er par 4 huller, har i gennemsnit krævet over 4,5 slag. For-ni har også kun tilladt 296 birdies eller eagles, mens bag-ni har tilladt 389. I de 20 runder spillet af de ti spillere under par, har der kun været tre birdies på hul 1. Som vist i grafen har de fire sværeste huller næsten krævet lige så mange ekstra slag som resten af banen tilsammen.

Siden turneringen startede i torsdags er det først nu, lørdag aften dansk tid, at alle spillerne har spillet lige mange huller og man kan få et overblik over resultaterne. Efter normal US Open standard er der ganske mange spillere der er under par – givetvis som følge af de bløde forhold hele fredag og tidligt lørdag. Der er ingen der har slået et stort hul, men langtslående Dustin Johnson ligger alene i spidsen med -4. Andrew Landry, som førte efter første runde overvandt en svær start på sin anden runde og fik birdies på 17. og 18., hvilket sikrede ham andenpladsen alene med -3.

Tredjepladsen på -2 deles mellem amerikanske Scott Piercy, spanske Sergio Garcia, franske Grégory Bourdy og irske Shane Lowry. De første seks pladser er altså delt ligeligt mellem amerikanere og europæere.

De bedste scores indtil videre blev noteret på 2. runde hvor både Louis Oosthuizen og Daniel Summerhays fik runder i -5. Oosthuizen rykkede dermed op på en delt 11. plads med par for turneringen, mens Summerhays nu deler 7. pladsen med tre andre spillere i -1.

Første runde var den hidtil sværeste med en gennemsnitsscore på 4.2 over par, anden runde havde lidt nemmere hulplaceringer og blandt andet var par 4 hullet 2. blevet 0,4 slag nemmere i gennemsnit.

Mens hullerne 1, 9, og 15 har været særligt svære, skal man ikke tro at der bliver vejet op for det noget andet sted. Banens nemmeste hul efter to runder er banens 17. hul. Et par 4 på blot knap 300 meter. Trods denne beskedne længde skal spillerne bruge i gennemsnit 3,9 slag på banens nemmeste hul.

I et forsøg på at færdiggøre tredje runde i dag, fortsætter spillet igen i aften så længe lyset tillader det. Og for at runde af med endnu et tal, er aftenens solnedgang klokken 20:53 lokal tid.

USO-16_Par-huller_R2

US Open sendes direkte på Viasat Golf og Viaplay.dk hver aften. Se ugens sendetider på www.19hul.dk/tv.

US Open, leaderboard

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Sat op til succes

To internationale og professionelle golfturneringer kommer i år til Smørum Golfklub. Det betyder, at nogle af de allerbedste golfspillere kommer til byen. Men det...

Kvinder: Penge- og pointranglister, 27. maj 2024

Morgane Metraux vandt Ladies European Tour sejr i Jabra Ladies Open, hvilket var hendes anden sejr på LET. Sofie Kibsgaard blev nr. 40, mens Cecilie...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk