PopulærtDP World TourSøren Kjeldsen spiller turnering nr. 700 på DP World Tour

Søren Kjeldsen spiller turnering nr. 700 på DP World Tour

Som den blot fjerde spiller nogensinde runder 49-årige Søren Kjeldsen en stor milepæl, når han torsdag begynder på sin DP World Tour turnering nr. 700.

48-årige David Howell har rekorden med 723 turneringer foran 60-årige Miguel Angel Jiménez med 721 turneringer, mens 70-årige Sam Torrance nåede 706 turneringer.

– Jeg er meget stolt og taknemmelig. Det har været 27 fantastiske år, sagde Søren Kjeldsen til DP World Tour op til European Open, som spilles på Green Eagle i Hamborg.

Kjeldsen tager én turnering ad gangen, men vil meget gerne overhale David Howell så han har spillet flest turneringer. Han kan dog ikke længere forny sit tourkort via tidligere meritter, så han skal enten slutte højt på Race to Dubai ranglisten eller få et kort via Tourskolen for at have et fuldt kort i 2025.

Håber på PGA Tour Champions i 2025

Søren Kjeldsen fylder 50 år i maj 2025, og vil så også kunne spille senior tour på Legends Tour i Europa og PGA Tour Champions i USA.

Mens han med sine meritter kan spille på den europæiske Legends Tour næste år, så skal han på tourskolen om fem kort for at kvalificere sig til PGA Tour Champions.Kjeldsen siger til golf.dk, at han til efteråret vil forsøge at kvalificere sig til PGA Tour Champions. Han kan deltage på Tourskolen, men så først spille på touren efter han er fyldt 50.

Fire sejre på DP World Tour samt World Cup

Søren Kjeldsen blev professionel i 1995 og debuterede på DP World Tour (tidligere European Tour) i 1998. Han har haft en meget flot karriere, som har uddybet i artiklen Meget mere om Søren Kjeldsens første 700 turneringer.

Søren Kjeldsen har vundet fire gange på DP World Tour med sejre i Diageo Championship at Gleneagles 2003, Volvo Masters 2008, Open de Andalucia 2009 og Dubai Duty Free Irish Open 2015.

Sammen med Thorbjørn Olesen vandt han ISPS HANDA World Cup of Golf 2016, hvilket dog ikke tæller som en officiel sejr, og i øvrigt heller ikke i opgørelsen af de 700 turneringer. Reelt har han således spillet flere turneringer gennem årene.

Søren Kjeldsen og Thorbjørn Olesen efter sejren i ISPS Handa World Cup of Golf 2016 – Foto: golfsupport.nl
Skal spille med Jeff Winther og Trackman vinder

I de første to runder af European Open skal Søren Kjeldsen spille med Jeff Winther og amerikanske Jordan Weber, der spiller sin første turnering i Europa. 38-årige Jordan Weber vandt Order og Merit 2024 på Trackman touren Next Golf Tour, hvilket har givet ham invitationer til en DP World Tour turnering og til tre Challenge Tour turneringer.

V Sport Golf & Viaplay Total sender direkte. Se ugens sendetider på 19hul.dk/tv.

European Open, leaderboard

Søren Kjeldsen efter sejren i Volvo Masters 2008 på Valderrama – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Herrer: Penge- og pointranglister, 17. juni 2024

Bryson DeChambeau vandt US Open foran Rory McIlroy, der skuffet forlod Pinehurst No. 2 uden at sige tillykke til DeCambeau og efterfølgende har trukket...

Tre danskere videre til hulspil i The Amateur Championship

Tre af fire danskere i den 129. udgave af The Amateur Championship gik videre fra slagspilskvalifikationen til hulspilsfinalerne, som spilles fra onsdag til lørdag. Der...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk