Shugo Imahira fra Japan har fået en invitation til at spille med i Masters 2019, så han er indtil videre den eneste spiller i feltet, som er med uden at have kvalificeret sig.

Man taler om Masters som en invitationsturnering, og der udsendes da også ceremonielle breve med invitationer til at spille årets første major på Augusta National.

Dog er næsten alle i feltet kvalificeret til at deltage, men 26-årige Shugo Imahira har fået en sjælden invitation til at deltage på lige vilkår med alle andre, selvom han ikke er kvalificeret. Masters 2019 spilles fra den 11. – 14. april.

Det er selve golfklubben, Augusta National, som arrangerer Masters, og de har mulighed for at uddele invitationer til internationale ikke-amerikanske spillere. De kan således ikke invitere amerikanske spillere, som skal kvalificere sig for at komme med i feltet.

Masters har altid et lille felt på oftest under 100 spillere. Faktisk er det mere end 50 år siden, at der var flere end 100 deltagere i Masters, hvilket var 103 deltagere i 1966.

I år er der indtil videre kun 79 kvalificerede spillere i feltet, så med invitationen af Shugi Imahira er feltet pt. på 80 spillere.

Imahira vandt Japan Golf Tour Order of Merit 2018

26-årige Shugo Imahira er nr. 53 på verdensranglisten, og vandt Order of Merit 2018 på Japan Golf Tour. Han vandt kun én turnering, Bridgestone Open, men opnåede hele 14 top-10 placeringer heriblandt tre 2. pladser og tre 3. pladser.

Med invitationen er Shugo Imahira sikker på en plads i Masters, men han kan også nå at kvalificere sig via top-50 på verdensranglisten den 1. april, hvilket dog vil være uden reel betydning.

Man kan fortsat kvalificere sig

For de professionelle er der fortsat følgende måder at kvalificere sig på:

  • Ved at vinde en PGA Tour turnering med fuld tildeling af FedExCup point
  • Ved at være i Top-50 på verdensranglisten den 1. april

Vinderen af Latin America Amateur Championship, som spilles fra den 17. – 20. januar, kommer også med i feltet, såfremt han forbliver amatør under Masters. Derudover kan Augusta National uddele flere invitationer.

Invitation til Sharma i 2018 var den første siden 2013

Sidste år fik indiske Shubhankar Sharma en invitation til at spille Masters. Han var den første til at modtage en invitation siden Ryo Ishikawa fra Japan og Thaworn Wiratchant fra Thailand kom med i Masters 2013, så det er ret sjældent, at er uddeles invitationer.

Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.