PopulærtDP World TourRyder Cup format og spilformer

Ryder Cup format og spilformer

Den 41. udgave af Ryder Cup 2016 spilles fra fredag til søndag, hvor 12 spillere fra Europa spiller mod 12 fra USA.

Nedenfor kan du blive klogere på formater og spilformerne, som er foursome, four-ball og singler. Der spilledes udelukkende hulspil.

Formatet
Der spilles hulspil, så der tælles ikke antal samlede slag, men om man vinder, deler eller taber et hul. Man vinder et hul ved at bruge færre slag end modstanderen.

Den der vinder flest huller vinder matchen, og ender en match f.eks. 3&2 er det ene hold (eller side som det hedder) 3 huller foran med 2 huller tilbage. Således er matchen er afgjort, og man stopper med at spille. En match kan ende uafgjort, hvis man er lige efter 18. hul.

Fredag og lørdag er der to gange fire matcher (formiddag og eftermiddag). I hver såkaldte session er otte spillere fra hvert hold på banen, så fire spillere fra hvert hold sidder over.

Da det er hulspil, skal et hul ikke nødvendigvis færdigspilles, og modstanderne må give putts.

Foursomes
Der er to spillere på hvert hold. De spiller kun én bold som de skiftevis slår til. Spillerne skiftes til at slå fra teestedet, så den ene spiller slår teeslaget på de lige huller, og den anden på de ulige huller.

Four-ball
Der er to spillere på hvert hold. De spiller deres egen bold, så holdet har to scores pr. hul. Holdets bedste score på et hul tæller som holdets score på hullet mod det andet holds bedste score. Holdets dårligste score tæller ikke.

Singlerne
Søndag spilles 12 singler. Der spilles mand mod mand.

Parsammensætning / rækkefølge af holdene
De to kaptajner bestemmer par-sammensætningerne, og den rækkefølge der skal spilles i.

Når holdene sættes, kender de dog ikke modstandernes rækkefølge så det er en taktisk manøvre, om man f.eks. sætter de bedste ud først.

Fredagens foursome blev offentliggjort under åbningsceremonien torsdag. Når de er ved at være færdigspillet offentliggøres fredagens four-ball.

Rent praktisk afleverer de to kaptajner en seddel med holdene, og den rækkefølge der skal spille i. På samme måde ved singlerne, hvor spillerne så er sorteret i 1. single, 2. single osv.

Point
En sejr givet 1 point, der er ½ point for uafgjort og 0 point ved et nederlag.

Der er 28 matcher og point at spille om, så for at vinde skal man mindst have 14½ point. Da Europa er forsvarende mestre, beholder de trofæet hvis det ender uafgjort 14 – 14.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

20 mio. $ – så meget tjente spillerne i Masters 2024

Man er ikke med i Masters for pengenes skyld, og på Augusta National taler man helst ikke om det. Men ikke desto mindre er...

Er der “gummiarm” i dansk golf?

Dansk golf er i rivende udvikling - altså når vi selv skal sige det. Dog forekommer det mig, at når danske golfspillere endelig kommer...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk