Solheim CupPING Junior Solheim Cup er i gang i Spanien

PING Junior Solheim Cup er i gang i Spanien

Som optakt til Solheim Cup, der begynder fredag på Finca Cortesin i Spanien, er der mandag og tirsdag Junior Solheim Cup på La Zagaleta.

12 spillere fra Europa i alderen 12 – 18 år spiller mod 12 fra USA, og de må ikke være en del af et college-hold. I Europa har seks kvalificeret sig, og der der uddelt seks wild cards. I USA har 10 kvalificeret sig, så der er kun uddelt to wild cards.

Format

Mandag formiddag spilles 6 foursome matcher efterfulgt af 6 fourball matcher om eftermiddagen, så alle 12 er spil hele tiden. Det samme er de tirsdag, hvor der spilles 12 singler.

Seks danskere har spillet Junior Solheim Cup

Siden starten i 2002 er der seks danskere, som har spillet Junior Solheim Cup. Som eneste dansker har Amalie Leth-Nissen deltaget to gange.

Amalie Leth-Nissen var på holdet da Europa vandt 11 -13 i 2021, mens Anne Normann og Amalie Leth-Nissen var på holdet da USA vandt i 2019. Puk Lyng Thomsen deltog i 2015, Emily K Pedersen var med i 2013, mens Charlotte Kring Lorentzen og Sara Monberg var de første danskere i 2007.

USA har vundet otte ud af 11 gange

Europa er forsvarende mestre, men før det havde USA vundet PING Junior Solheim Cup de seneste seks gange i træk. Junior Solheim Cup blev spillet første gang i 2002, og USA har vundet otte ud af de 11 udgaver. Reelt delte man dog 12 – 12 i 2011, men som forsvarende mester beholdt USA trofæet. Europa har kun vundet i 2003, 2007 og 2021.

Iben Tinning var kaptajn ved PING Junior Solheim Cup 2015 på Golf Club St. Leon-Rot i Tyskland.

Team Europe ved PING Junior Solheim Cup 2023 – Foto: Mark Runnacles / LET
De to hold

Gwladys Nocera fra Frankrig er kaptajn for Europa med Nora Angehrn fra Schweiz som vicekaptajn. Den amerikanske kaptajn er Amy Alcott med Libby Burroughs som vicekaptajn.

Nedenfor ses de to hold

Team EuropeTeam USA
Cloe Amión, SpanienLeigh Chien, Californien
Yana Beeli, SchweizGianna Clemente, Florida
Helen Briem, TysklandAnna Davis, Californien
Anna Cañadó, SpanienKathryn Ha, Virginia
Savannah de Bock, BelgienIrene Kim, Maryland
Francesce Fiorellini, ItalienRyleigh Knaub, Florida
Andrea Revuelta, SpanienJasmine Koo, Californien
Nora Sundberg, SverigeMegan Meng, New Jersey
Rocío Tejedo, SpanienElizabeth Rudisill, North Carolina
Denisa Vodickova, TjekkietAnna Song, Californien
Josefin Widal, SverigeAsterisk Talley, Californien
Meja Örtengren, SverigeYana Wilson, Nevada

 

PING Junior Solheim Cup, leaderboard

Team USA ved PING Junior Solheim Cup 2023 – Foto: Mark Runnacles / LET

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Justin Rose fik Nicklaus-Jacklin Award 2023

Det blev Justin Rose, som efter Ryder Cup 2023 fik tildelt Nicklaus-Jacklin Award presented by Aon. En hæder der gives til en spiller der...

Hae Ran Ryu vandt Walmart NW Arkansas Championship

Rookien Hae Ran Ryu vandt Walmart NW Arkansas Championship Presented by P&G. Efter første runde var Nicole Broch Estrup på en delt 2. plads i...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk