Opdateret: Alle turneringer frem til Masters er blevet aflyst. Læs mere i denne artikel.

— oOo —

Udbruddet af coronavirus får nu også konsekvenser på PGA Tour, hvor man gennemfører de kommende turneringer, men uden tilskuere. En enkelt turnering udsættes, mens det endnu er uvist, hvad der kommer til at ske med Masters.

Indtil videre gennemføres de kommende ugers PGA Tour turneringer, herunder også turneringer på Korn Ferry Tour og PGA Tour Champions, men fra fredag den 13. marts bliver det uden tilskuere.

Dette gælder frem til og med den 5. april, så på PGA Tour vedrører det afslutningen på Players Championship, Valspar Championship, WGC – Dell Technologies Match Play samt Valero Texas Open, som gennemføres uden tilskuere.

PGA Tour chefen Jay Monahan siger i en skriftlig udtalelse på pgatour.com, at man skal være opmærksomme på, at der kan komme ændringer, men at med denne beslutning vil give alle involverede tid til at forberede sig på den nye situation.

Corales Puntacana udsættes

Corales Puntacana Resort & Club Championship, der skulle spilles fra den 26. – 29. marts  i den Dominikanske Republik, udsættes til et senere tidspunkt. Det er en mindre turnering, der skulle spilles sideløbende WGC – Dell Technologies Match Play, men med de ændrede rejsevejledninger kunne ansatte og internationale spillere få svært ved at nå frem.

Tvivl om Masters – indrejseforbud i USA

Fra den 9. – 12. april spilles Masters, som arrangeres af Augusta National, og det er endnu uvist hvordan det vil foregå, hvis man overhovedet kan og vil gennemføre årets første major.

Det forventes dog, at Masters også bliver helt uden tilskuere, eller med et stærkt begrænset antal. Der er dog endnu ikke offentliggjort noget om det endnu.

USA har indført indrejseforbud fra Schengen landende i EU gældende i mindst 30 dage fra fredag den 13. marts. Det vil, alt andet lige, betyde at der er Masters deltagere, som ikke kan rejse ind i USA.

Tilskuere under første runde af Players Championship

Der var tilskuere under første runde af Players Championship, hvilket har mødt en del kritik.

I første omgang kunne man ikke få refunderet sine billetkøb, hvis man som tilskuer ikke ønskede at overvære Players Championship. Det blev dog ændret torsdag, så tilskuere der grundet bekymring for coronavirus ikke overværede første runde kan få pengene tilbage. Man får naturligvis pengene tilbage for de følgende runder og turneringer.

17. hul på TPC Sawgrass – Foto: golfsupport.nl

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.