PGA Tour Champions, der er den lukrative amerikanske senior tour for spillere over 50 år, har aflyst Tourskolen i 2020. Dermed får spillere som Thomas Bjørn ikke mulighed for at kvalificere sig i år, hvis de altså ønskede at gøre forsøget.

2020 og 2021 sæsonerne er kombineret til én samlet 2020-21 sæson, og spillere med et kort i 2020 beholder som udgangspunkt også kortet i 2021.

Der kommer således ikke nye Tourskole spillere ind på PGA Tour Champions i 2021, men vi formoder dog, at spillere med store sejre og meritter på PGA Tour kan få et kort som tidligere. De mest succesfulde PGA Tour spillere er undtaget fra at skulle deltage på Tourskolen.

Det er i forvejen meget svært at få et kort via Tourskolen, da der kun er de fem bedste, som får et kort. I december 2019 var Thongchai Jaidee og Robert Karlsson blandt de fem, som fik kortet.

Thomas Bjørn kunne have deltaget

Thomas Bjørn fylder 50 år den 18. februar 2021, og kan derefter spille på PGA Tour Champions. Det kræver dog, at han enten kvalificerer sig eller bliver inviteret til at spille.

PGA Tour Champions Tourskolen skulle være spillet i efteråret 2020, og her kunne Thomas Bjørn have deltaget, da alle der fylder 50 år inden juni 2021 kunne deltage.

Vi ved ikke, om Thomas Bjørn ville have deltaget på PGA Tour Champions Tourskolen i år, og det er slet ikke sikkert, at det er noget han havde taget stilling til endnu. Med aflysningen af Tourskolen i 2020 er det ikke længere relevant.

Mandagskvalifikation og invitationer

Hvis man ikke har en kategori på PGA Tour Champions, kan man til de fleste turneringer komme med via en kvalifikationsturnering.

Her spilles om op til fire pladser i en given turnering, og niveauet er højt, så man skal spille godt. Top-30 på Tourskolen er direkte kvalificeret til kvalifikationen, mens andre nogle gange skal spille en præ-kvalifikation for overhovedet at komme med.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.