Aberdeen Standard Investments Ladies Scottish Open var den sidste turnering i den europæiske Solheim Cup kvalifikation, så otte spillere har kvalificeret sig til holdet.

Solheim Cup 2019 spilles fra den 13. – 15. september på Gleneagles i Skotland. Solheim Cup er damernes svar på Ryder Cup, hvor Europa spiller mod USA.

Tre fra LET Points List

Tre spillere har kvalificeret sig via LET Solheim Cup points List, og her var Carlota Ciganda fra Spanien bedst foran Anne Van Dam fra Holland og Caroline Hedwall fra Sverige.

Danskerne sluttede langt tilbage på ranglisten med Nicole Broch Larsen på en 24. plads, Nanna Koerstz Madsen på en 33. plads mens Emily K Pedersen ikke optjente point.

LET Solheim Cup Points 2019, resultat
(vælg øverst i menuen)

Fem fra verdensranglisten.

Fem spillere har kvalificeret sig via verdensranglisten, som de bedst placerede europæere, der ikke kom med via LET Solheim Cup points List.

De fem er Charley Hull og Georgia Hall fra England, Azahara Munoz fra Spanien, Caroline Masson fra Tyskland og Anna Nordqvist fra Sverige.

Alle fem er i top-60 på verdensranglisten, så også her var danskerne langt fra at kvalificere sig direkte. Inden Scottish Open var Nanna Koerstz Madsen bedste dansker på en 141. plads.

Fire wildcards udnævnes mandag

Den europæiske kaptajn Catriona Matthew udnævner sine fire wildcards mandag, og det vil være en overraskelse, hvis der kommer danskere på holdet i år, men det er en mulighed.

To danskere har spillet Solheim Cup

Emily K Pedersen fik et overraskende wildcard for to år siden, da USA vandt 16½ – 11½.

Emily var den anden danske Solheim Cup spiller, da Iben Tinning var på holdet fire gange i 2002, 2003, 2005 og 2007.

Emily Kristine Pedersen under Solheim Cup 2017 – Foto: Ladies European Tour
Den amerikanske kvalifikation slutter den 25. august

Det amerikanske hold – med otte fra en pointrangliste, to fra verdensranglisten og to wildcards – kender vi efter CP Women’s Open som afsluttes den 25. august.

Solheim Cup bags – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.