De seneste år har store meget detaljerede green-kort gjort deres indtog på de professionelle tours, men det slutter den 1. januar, da R&A og USGA efter en høringsperiode på seks uger har vedtaget en ny regel-fortolkning på området.

Det er primært noget som rammer professionelle spillere på Europa Touren og PGA Tour, men kan købe apps til sin mobiltelefon, som viser meget detaljerede green-oversigter og foreslået puttelinje til hullet ud fra hvor på greenen ens bold ligger.

En ny fortolkning af 2019 reglerne

Rent praktisk er det ikke en ny regel, men en ny fortolkning eller præcisering af Regel 4.3 om brug af udstyr – ikke den nuværende Regel 4.3, men den i de nye golfregler som træder i kraft 1. januar 2019.

R&A og USGA er af den klare overbevisning, at man som golfspiller selv skal læse kunne greens og vurdere hældning mv. istedet for at man på et meget detaljeret kort kan se den præcise hældning.

Den nye fortolkning begrænser størrelse og skala for detaljerede green-kort både på print og digitalt, som en spiller må bruge under en runde. Man vil efterfølgende vurdere, om der skal ske yderligere begrænsninger.

Golfspillere må fortsat bruge green-kort, men der er følgende begrænsninger:

  • Ethvert billede af en putting green skal være i skala 3/8 inch til 5 yards (1:480) eller mindre (“skala begrænsning”).
  • Enhver bog eller andet papir med en putting green må ikke være større end 4,25 inches x 7 inches (“størrelse begrænsning” svarende til 10,8 cm x 17,8 cm). Dog må et papir der viser hulplaceringer for ni eller flere huller på én side være større, såfremt “skala begrænsning” ikke overtrædes.
  • Der må ikke bruges lup eller tilsvarende for at forstørre putting-green informationer udover briller eller linser som spilleren normalt bruger (for at forhindre ulæselig lille tekst).
  • Håndskrevne eller printede informationer om en putting green er kun tilladte, hvis de er i en bog eller på et papir der overholder “størrelse begrænsning”, og de skal være skrevet af spilleren selv eller dennes caddie.

Bruger man elektroniske hjælpemidler skal de overholde samme regler. Bruger en spiller et hjælpemiddel som ikke overholder hensigten med regler, er det således en overtrædelse af Regel 4.3 herunder:

  • Øge størrelsen på en greens visning udover “skala og størrelse begrænsning”.
  • Visning af en anbefalet linje baseret på hullets og boldens placering (eller anslået placering) jf. Rege 4.3a(1).

Den seks uger lange høringsprocess har resulteret i enkelte ændringer i fortolkningen, så noget er fjernet mens andet er tilføjet.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.