PopulærtDP World TourNy investor og nyt navn til Europa Tourens senior tour

Ny investor og nyt navn til Europa Tourens senior tour

Den europæiske senior tour for spillere over 50 år har skiftet navn og ejerskab, så Europa Touren ikke længere er hovedaktionær. Staysure direktøren Ryan Howsam er ny hovedaktionær for Legends Tour.

Der har ikke været turneringer i år, da 2020 sæsonen blev aflyst og The Senior Open blev også aflyst som følge af COVID-19. Med det nye ejerskab er der dog stor optimisme at spore, og man vil arbejde på at opbygge en endnu stærkere europæisk senior tour.

I januar 2018 solgte European Senior Tour navnesponsorat, så den europæiske senior tour på en 10-årig skulle hedde Staysure Tour. Nu har man så allerede skiftet navnet igen, så den fremover hedder Legends Tour.

Staysure, der er et stort engelsk forsikringsselskab, er som sådan stadig involveret, da det er deres grundlægger og direktør Ryan Howsam, som nu har overtaget aktiemajoriteten i den nye Legends Tour. European Tour ejer fortsat en mindre del.

Det er således Ryan Howsam som skal stå i spidsen for at udvikle den europæiske senior tour. Det er angiveligt første gang, at en privat har aktiemajoriteten og den ledende rolle på en førende tour, hvilket Legends Tour må siges at være, da det er den største senior tour i Europa.

Mark Aspland, som blev chef for Staysure Tour maj 2019, fortsætter som chef for den nye Legends Tour.

En lang række ambassadører

Det nye navn og ejerskab blev offentliggjort i september, hvor man også satte navn på en række ambassadører, som skal være med til at promovere Legends Tour.

De tidligere Ryder Cup kaptajner Darren Clarke, Mark James, Tom Lehman, Paul McGinley, Colin Montgomerie og Ian Woosnam samt US Open 2005 vinderen Michael Campbell og The Open 1999 vinderen Paul Lawrie er således de første officielle ambassadører.

Steen Tinning, Anders Hansen og Thomas Bjørn

De seneste år har Steen Tinning været eneste dansker på den europæiske senior tour, hvor han har vundet to gange med sejre i Berenberg Masters 2013 og English Senior Open 2013.

Tiden må vise hvilke andre danskere der kommer til at spille på Legends Tour, men Anders Hansen fyldte 50 år i september, og Thomas Bjørn fylder 50 til februar, så de kan spille senior golf i 2021.

Steen Tinning – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Verdensranglisterne, 30. maj 2024

Xander Schauffele har måske ikke fået helt samme opmærksomhed som andre af verdens bedste, men han var nr. 3 i verden inden han vandt...

Politiet har offentliggjort to videoer af Schefflers anholdelse – se dem her

Politibetjenten der anholdt Scottie Scheffler inden anden runde af US PGA Championship har fået en disciplinær straf for ikke at tænde sit krops-kamera som...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk