Anders Hansen fylder 50 år i dag, onsdag den 16. september 2020. Dermed har én af danske golf mest succesfulde spillere alderen til senior golf på den europæiske Legends Tour og den amerikanske PGA Tour Champions, men om han vil genoptage karrieren som professionel golfspiller er uvist.

Anders Hansen indstillede karrieren efter 2015 sæsonen, men har siden spillet enkelte turneringer. Da Europa Touren i 2016 ændrede reglerne for medlemskab kunne han ikke længere beholde sit kort via top-40 på Career Money List, så i 2017 og 2018 var han på Tourskolen. Han ville gerne have muligheden for at spille enkelte turneringer, men det lykkedes ikke i 2018 og i 2019 spillede han blot to Europa Tour turneringer.

Anders Hansen er pt. nr. 37 på Europa Tourens Career Money List med en indtjening på godt 12,5 mio. €.

Har vundet to af de absolut største danske sejre

Anders Hansen har vundet tre af de 38 danske Europa Tour, med sejre i Volvo PGA Championship 2002, BMW PGA Championship 2007 og Joburg Open 2009. PGA Championship på Wentworth er Europa Tourens flagskibsturnering, og som sådan den største på Europa Touren bortset fra WGC turneringer og majors.

Målt på antal verdensranglistepoint, 64 til vinderen, er Anders Hansens to sejre i PGA Championship de største som nogen dansker har vundet.

Anders Hansen efter sejren i BMW PGA Championship 2007 – Foto: golfsupport.nl

I 442 Europa Tour turneringer har han opnået tre sejre, 11. andenpladser, 10. tredjepladser og i alt 64 top-10 placeringer.

Hans eneste top-10 placering i majors er en 3. plads i US PGA Championship 2011, hvor han var ét slag fra et omspil med vinderen Keegan Bradley og Jason Dufner.

Spillede på PGA Tour i 2007

I 2006 deltog Anders Hansen i Tourskolen til PGA Tour, og fik kortet via en delt 4. plads.

I 2007 spillede han derfor også på PGA Tour, men fire top-25 placeringer i 17 turneringer var ikke nok til at beholde kortet.

Vandt Sunshine Tour Order of Merit 2009

Udover en flot karriere på Europa Touren, så er Anders Hansen den eneste europæer nogensinde, som har vundet Order of Merit på den sydafrikanske Sunshine Tour.

Anders Hansen vandt Sunshine Tour Order of Merit 2009. Han spillede primært på Europa Touren, men vandt Joburg Open og gjorde det også godt i to andre turneringer sanktioneret af Europa Touren. Han spillede derfor yderligere to, hvoraf han vandt Vodacom Championship, for at nå op på minimumskravet om fem turneringer, mens andre spillede mange flere.

Sunshine Tour Order of Merit er bortset fra Anders’ sejr udelukkende blevet vundet af spillere fra Sydafrika og Zimbabwe siden begyndelsen i 1972.

Anders Hansen efter sejren i Joburg Open 2009 – Foto: golfsupport.nl
Er Anders Hansen klar til senior golf?

Den europæiske senior tour, som skifter navn fra Staysure Tour til Legends Tour, er aflyst i år som følge af COVID-19.

Vi ved ikke, om Anders Hansen vil spille professionel senior golf, men da han de seneste år har spillet enkelte turneringer, så er det da ikke utænkeligt, at han vil prøve det.

Her er den amerikanske PGA Tour Champions meget mere lukrativ, men det er også meget svært, at komme med i turneringerne. Ikke mindst efter COVID-19, som har medført aflysning af efterårets Tourskole.

Medejer af kuldsejlede WestMarket

Anders Hansen bor pt. i Spanien. Efter han indstillede karrieren har han bl.a. været medejer af det kuldsejlede WestMarket, som var et stort anlagt madmarked med 60 – 70 stadepladser i en arkade på Vesterbro, der dog aldrig blev en succes. Det åbnede i foråret 2017, men halvandet år senere blev den sidste butik lukket.

Anders Hansen med Thomas Søby som caddue i 2006 – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.