Med sin 32. plads i Masters har norske Viktor Hovland for første gang overtaget førstepladsen på amatørernes verdensrangliste for herrer.

21-årige Viktor Hovland, der blev bedste amatør i Masters, er den første skandinav, som indtager førstepladsen. Selvom det i sig ikke er en garanti for, at man får en succesfuld karriere som professionel, så er det et godt skridt på vejen, og den unge nordmand vil da også være professionel. Hvornår han bliver professionel er endnu uvist, men som vinder af US Amateur 2018, er han også kvalificeret til US Open og The Open 2019 såfremt han forbliver amatør.

Som amatør fik han ikke del i pengepræmierne i Masters, hvor han med en 32. plads ellers ville have tjent knap 450.000 kr.

Amatører optjener også point til amatørernes verdensrangliste i professionelle turneringer, og Hovland fik knap 21 point for det flotte resultat i Masters. Mere end han tjente for sejren i US Amateur sidste år, men mindre end der er for sejre i store college turneringer.

Amatørerne er også med på herrernes OWGR verdensrangliste, hvor Viktor Hovland er nr. 635 i denne uge, og fra Norge kun overgået af Aksel Kristoffer Olsen på en 373 plads. 32. pladsen i Masters gav 4,15 point, mens han tidligere har optjent 2,08 point for en 40. plads i Arnold Palmer Invitational presented by Mastercard på PGA Tour og 3,16 point for en 13. plads i Emirates Australian Open.

McIlroy, Fowler, Spieth og Rahm har været nr. 1

Amatørernes verdensrangliste blev indført i 2007, og blandt de tidligere verdensettere kan nævnes Rory McIlroy, Rickie Fowler, Danny Willett, Victor Dubuisson, Matteo Manassero, Patrick Cantlay, Jordan Spieth, Hideki Matsuyama, Matthew Fitzpatrick og Jon Rahm.

Rasmus Neergaard-Petersen er bedste dansker

Som nr. 69 er Rasmus Neergaard-Petersen bedste dansker i denne uge foran John Axelsen på en 75. plads, mens Morten Toft Hansen er nr. 83.

Jennifer Kupcho er bedst hos damerne

Amatørernes verdensrangliste for damer toppes af Jennifer Kupcho, som senest vandt Augusta National Women’s Amateur Championship. Puk Lyng Thomsen er bedste dansker på en 120. plads.

Verdensranglisten for amatører opdateres hver onsdag, og kan ses på www.wagr.com.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.