En førsterunde i 69 slag, to under par placerer Niklas Nørgaard Møller på andenpladsen ved Esbjerg Open by EnergiMetropol Esbjerg. Helt i front ligger norske Jarand Ekeland Arnøy, mens Nicolai Højgaard, Nicolai Kristensen og Morten Ørum Madsen ikke er langt fra toppen.

Niklas Nørgaard Møller har haft en forrygende sæson på ECCO Touren og Nordic Golf League i denne sæson. Igen og igen har “Møllens” blandet sig i topstriden, og man skal iføre sig nej-hatten for at tro, at oprykning til Challenge Touren ikke snart er en realitet.

Dagens runde i 69 slag på den krævende bane ved Esbjerg Open kunne endda have været bedre. Efter at være fire under par efter 14 huller, lavede Niklas Nørgaard Møller bogeys på 15. og 18. hul, mens han brændte et kort birdie putt på 17. hul.

– Jeg spillede godt i dag. Runden kunne godt have været lavere, men det får jeg ikke noget ud af at ærgre mig over nu, siger Niklas Nørgaard Møller, der sender roser af sted til anlægget i Esbjerg.

– Det er et fantastisk sted at spille golf. Banen rangerer rigtigt højt, og den er i absolut fantastisk stand. Den er krævende, og man skal slå gode slag, men når greens er så gode, som de er, så føler man også, at man kan lave mange birdies alligevel, afrundede den formstærke dansker, inden de daglige 100 armbøjninger og 300 mavebøjninger ventede.

Usædvanligt højt ECCO Tour niveau

Og formstærk det er han. I sine seneste 11 starter på Nordic Golf League, er Niklas Nørgaard Møller i ni tilfælde sluttet blandt de seks bedste. Han er fire gange blevet nummer to, og så har “Møllens” i sine 17 starter i denne sæson ikke misset et eneste cut. Hans dårligste resultat hele sæsonen er en 37. plads, og på trods af ikke at have vundet en turnering, er han nu nummer to på GolfBox Nordic Golf League Ranking. Han har dermed mere end det ene ben på Challenge Touren fra næste sæson. Du kan se alle hans resultater her.

Nordmand jagtes af en stribe danskere

På førstepladsen og to slag foran Niklas Nørgaard Møller ligger den dygtige nordmand, Jarand Ekeland Arnøy, der sidste år spillede Challenge Tour. Nordmanden er virkelig stærk fra tee til green, og han kan blive svær at holde snor i ved Esbjerg Open by EnergiMetropol Esbjerg. Det vil flere danskere dog håbe, at de kan.

På den delte andenplads i to under par og sammen med Niklas Nørgaard Møller ligger Jakob Kollerup og Søren Schulze Petterson efter flotte åbningsrunder.

Morten Ørum Madsen ligger nummer 13 i et slag over par, mens Nicolai Kristensen ligger nummer 23 i to over.

Den forsvarende mester og nuværende Challenge Tour spiller, Nicolai Tinning fik en udmærket start på sit titelforsvar. Tinning brugte 73 slag og i to over par ligger han side om side med Nicolai Kristensen som nummer 24.

Nicolai Højgaard var helt uden birdies på dagens runde, men i tre over par er han slet ikke så langt væk. Det rækker til en placering som nummer 31 og med Højgaards topniveau er han bestemt ikke uden vinderchancer.

Du kan se stillingen ved Esbjerg Open by EnergiMetropol Esbjerg her.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.