Thomas Bjørn, Søren Kjeldsen, Joachim B Hansen, Jeff Winther og Lasse Jensen er de fem danskere i den svenske Europa Tour turnering Scandinavian Invitation på Hills Golf & Sports Club nær Göteborg. Det er en fortsættelse af Nordea Masters, som Paul Waring vandt sidste år.

På PGA Tour er top-30 på FedExCup ranglisten med i sæsonfinalen Tour Championship. Tiger Woods er forsvarende mester på East Lake, men han er ikke med i år, da han sluttede som nr. 42 på FedExCup ranglisten.

Med et nyt format i år starter den førende på FedExCup ranglisten, Justin Thomas, turneringen i -10, mens Patrick Cantlay er i -8 og Brooks Koepka i -7. Sådan fortsætter det ned til nr. 26 – 30, som begynder Tour Championship i par. Der er således ikke et indviklet pointsystem for at kåre FedExCup vinderen, da vinderen af Tour Championship også vinder FedExCup’en. Tidligere kunne top-5 på FedExCup ranglisten vinde FedExCup’en, hvis de også vandt Tour Championship, men sådan er det ikke sikre på i år, hvor den endelige score i turneringen er afgørende.

Nedenfor ugens bud på spillere der kan spille med om sejren.


Scandinavian Invitation

Henrik Stenson (Vinder til odds 8)
Stenson kunne som minimum have spillet den første turnering i FedExCup slutspillet men fravalgte det, og er i stedet klar til den svenske Europa Tour turnering, som endnu ikke er blandt hans 11 Europa Tour sejre. Har ikke spillet siden han blev nr. 27 i WGC – FedEx St Jude Invitational, men det er ikke længe siden, han blev nr. 8 i RBC Canadian Open, nr. 9 i US Open og nr. 4 i Scottish Open.

Matthew Fizpatrick (Vinder til odds 9)
Fitzpatrick vandt turneringen i 2016 på Bro Hof Slott GC og blev nr. 2 på Barsebäck i 2017. Deltog ikke sidste år, så Hills er en ny bane for ham, men verdensranglistens nr. 30 bør kunne gøre sig gældende. Blev senest nr. 4 i WGC – FedEx St Jude Invitational.

Anders Pavan (Vinder til odds 20)
Siden sejren i BMW International Open er Andrea Pavan bl.a. blevet nr. 4 i Scottish Open og senest nr. 3 i sidste uges D+D Real Czech Masters. Blev nr. 6 i turneringen sidste år efter en 64’er i finalerunden.


Tour Championship

Justin Thomas (Vinder til odds 3,4)
Begynder Tour Championship i -10, og har således et forspring på to slag, så Justin Thomas er det oplagte valg. Det underbygges også af, at han de seneste tre år er blevet nr. 7, 2 og 6 i Tour Championship. Odds er lave, men han er svær at komme udenom.

Brooks Koepka (Vinder til odds 5)
Verdensranglistens nr. 1 har vundet tre gange denne sæson. Han er “kun” sluttet som nr. 24 og 30 de seneste to uger, men før det vandt han WGC – FedEx St Jude Invitational. Begynder turneringen i -7, og er således tre slag efter Justin Thomas.

Rory McIlroy (Vinder til odds 8)
McIlroy skal virkelig spille godt for at vinde, da han begynder i -5 og fem slag efter Justin Thomas. Vandt Tour Championship i 2016 og blev nr. 7 sidste år, så selvom han skal hente fem slag, så tror jeg han spiller med om sejren på søndag.

Det er værd at bemærke, at Justin Rose er sluttet i top-10 de seneste seks gange, han har deltaget i Tour Championship. Rose begynder dog i -2, og med otte slag op til Justin Thomas, så tror jeg, han er for langt tilbage til at kunne vinde, hvilket man ellers kan få odds 50 på.


Sidste uges resultat

Der laves løbende statistik for hvordan det går, og i det regnskab spilles 100 kr. på hvert resultat.

Der spilles dog ikke nødvendigvis i den virkelige verden, så dette er blot for at følge udviklingen.

D+D Real Czech Masters
  • Eddie Pepperell (Vinder til odds 14) – MC
  • Lee Westwood (Vinder til odds 16) – MC
  • Tom Lewis (Vinder til odds 25) – WD
  • Jeff Winther (Top-10 til odds 8,5) – Nr. 70
BMW Championship
  • Brooks Koepka (Vinder til odds 8) – Nr. 24
  • Jon Rahm (Vinder til odds 11) – Nr. 5
  • Jordan Spieth (Vinder til odds 33) – Nr. 37

Med 7 væddemål på hver 100 kr. var den samlede indsats 700 kr. dvs. et underskud på 700 kr.

År til dato:

Indsats: 19.900 kr.
Gevinst: 13.200 kr.
Samlet: – 6.700 kr.


Vindere i 2019

Nedenfor ses de uger / turneringer, hvor vi har haft en vinder på ugens liste. Dertil kommer gevinster fra top-5/10 mv.

Uge 4: Omega Dubai Desert Classic
Bryson DeChambeau (Vinder til odds 10) = 1.000 kr.

Uge 6: AT&T Pebble Beach Pro-Am
Phil Mickelson (Vinder til odds 25) = 2.500 kr.

Uge 15: Masters
Tiger Woods (Vinder til odds 20) = 2.000 kr.

Uge 20: US PGA Championship
Brooks Koepka (Vinder til odds 11) = 1.100 kr.

Uge 22: the Memorial Tournament presented by Nationwide
Patrick Cantlay (Vinder til odds 18) = 1.800 kr.

Uge 27: Dubai Duty Free Irish Open
Jon Rahm (Vinder til odds 8) = 800 kr.

Uge 30: Barracuda Championship
Collin Morikawa (Vinder til odds 12) = 1.200 kr.

Uge 30: WGC – FedEx St. Jude Invitational
Brooks Koepka (Vinder til odds 11) = 1.100 kr.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.