PopulærtDP World TourMickelson fører The Open - Kjeldsen er nr. 4

Mickelson fører The Open – Kjeldsen er nr. 4

Phil Mickelson var tæt på den laveste runde i en major, men måtte nøjes med en tangering af rekorden på 63 slag. Det er ny banerekord på Royal Troon, og den forrygende runde giver ham en føring på tre slag.

Søren Kjeldsen fik en fantastisk start med en runde i -4 efter seks birdies og to bogeys, hvilket giver ham en flot delt 4. plads.

Thorbjørn Olesen var rundt i +1 efter tre birdies og fire bogeys, hvilket placerer ham som nr. 75. Lasse Jensen, der spiller med Kjeldsen i de første to runder, lavede fem bogeys og en dobbeltbogey, så i +7 er han nr. 148 og blandt de sidste i feltet.

Mickelson var forrygende i overraskende godt vejr
Torsdag morgen og formiddag troede man, at spillerne med en tidlig starttid havde en fordel. Den forventede blæst op af dagen udeblev dog, så tværtimod blev det faktisk bedre vejrbetingelser ud på dagen.

Det udnyttede Phil Mickelson med otte birdies i en bogeyfri runde i -8, så han fører foran Patrick Reed og Martin Kaymer i -5. Mickelson havde et birdieputt for en 62’er på 18. hul, men bolden tog hulkanten og blev oppe. Den hidtil laveste runde i en major er således fortsat 63 slag.

Søren Kjeldsen deler 4. pladsen i -4 med Justin Thomas, Steve Stricker, Billy Horschel, Tony Finau, Andy Sullivan, Keegan Bradley samt den forsvarende mester Zach Johnson.

Justin Rose, Henrik Stenson og Sergio Garcia er blandt spillerne på en delt 12. plads i -3, mens Rickie Fowler, Rory McIlroy og Adam Scott er nr. 22 i -2.

Bubba Watson fik en forrygende start med fem birdies på de første 6 huller. På det berygtede par-3 hul, Postage Stamp, gik det dog galt. Han slog i bunkeren, hvorfra han kun kunne slå den op i roughen. Det endte med en tredobbelt bogey, og Bubba gik første runde i -1, hvilket rækker til en 35. plads, som han bl.a. deler med Branden Grace.

Louis Oosthuizen, der vandt The Open 2010, lavede hole-in-one på 14. hul. Det var dog det eneste højdepunkt i hans runde som også indeholdt to bogeys, så han er nr. 51 i par sammen med bl.a. Jordan Spieth, Lee Westwood og Dustin Johnson.

Skuffende start af Jason Day
Mest overraskende var det nok, at Jason Day gik første runde i +2, hvilket placerer ham langt tilbage som nr. 94.

Viasat Golf og Viaplay.dk direkte fredag morgren fra kl. 7:30. Se ugens sendetider på www.19hul.dk/tv. Se starttider for anden runde i denne artikel.

The Open, leaderboard

Søren Kjeldsen
Søren Kjeldsen

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

20 mio. $ – så meget tjente spillerne i Masters 2024

Man er ikke med i Masters for pengenes skyld, og på Augusta National taler man helst ikke om det. Men ikke desto mindre er...

Er der “gummiarm” i dansk golf?

Dansk golf er i rivende udvikling - altså når vi selv skal sige det. Dog forekommer det mig, at når danske golfspillere endelig kommer...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk