PopulærtPGA TourMcIlroy afviser rygte om LIV: - Har aldrig fået tilbud, og bliver...

McIlroy afviser rygte om LIV: – Har aldrig fået tilbud, og bliver på PGA Tour resten af min karriere

En række medier har de seneste dage mere eller mindre ukritisk, og ofte uden kildehenvisninger, viderebragt rygter og sladder om kommende LIV Golf spillere som om det nærmest var et faktum. Ikke mindst om Rory McIlroy, og det synes mest af alt at handle mere om klik end om seriøs formidling!

Selvfølgelig giver det opmærksomhed, hvis man påstår at Rory McIlroy angiveligt står overfor et skifte til LIV Golf mod en betaling på 850 mio. $ svarende til næsten 6 mia. danske kroner. Tirsdag afviste Rory McIlroy rygtet meget klart, og han fastslår nu, at han vil spille på PGA Tour resten af sin karriere:

– Jeg ved ærligt talt ikke hvordan rygtet er startet. Jeg er aldrig blevet tilbudt et beløb fra LIV, og jeg har aldrig overvejet at skifte til LIV, siger Rory McIlroy bl.a. til Golf Channel i et interview som kan ses ovenfor.Dermed ikke sagt at LIV Golf aldrig har spurgt McIlroy og/eller hans manager, om han var interesseret i et skifte, men det er aldrig blevet så konkret at et beløb har været nævnt.

Mens McIlroy var meget afvisende og negativ overfor LIV i starten, så er han blevet mere imødekommende i erkendelse af, at LIV Golf fortsætter. Flere og flere af hans gode venner og kollegaer er skiftet til LIV Golf, og man bliver nødt til at finde løsninger i et eller andet samarbejde og sameksistens. F.eks. vil majors og Ryder Cup ikke være det samme, hvis en række af verdens bedste ikke kan spille med.

– En af de ting jeg har indset over de seneste to år er, at man selv kan beslutte, hvad man synes der er bedst for én selv, og det skal jeg ikke være dommer over. For mig er min fremtid her på PGA Tour, siger McIlroy til Golf Channel.

McIlroy har tidligere erkendt, at han var for hurtig til at dømme de spillere der skiftede til LIV Golf, for ikke alle er i en position som ham selv og Tiger Woods.

Rygtet stammer vist kun fra engelsk finansavis

Flere medier har henvist til, at der skulle være flere kilder på et snarligt McIlroy skifte til LIV Golf.

Men kilderne og andre medier nævnes ikke, så den eneste oprindelige kilde til rygtet synes at være den gratis engelske finansavis City A.M. I en artikel på www.cityam.com i søndags skrev de, at de havde to kilder på at en aftale var tæt på. De nævnte beløbet på 850 mio. $ samt et medejerskab på omkring 2 %.

Stoler man mere på McIlroy end den engelske gratisavis og deres kilder, så har der nok aldrig været hold i det rygte. Man kan håbe det giver anledning til selvransagelse hos de medier der ukritisk har viderebragt rygtet, men det er nok for meget at forlange…

Rory McIlroy – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Schauffele og Morikawa foran tætpakket leaderboard i US PGA

Ingen er stukket af fra feltet, og mange spiller med om sejren i US PGA Championship, men de tre danskere er dog udenfor topstriden. Anden...

Christofer Rahm på Challenge Touren efter tre Nordic League sejre i år!

Svenske Christofer Rahm vandt Stora Hotellet Fjällbacka Open på den svenske Cutter & Buck Tour. Det var hans tredje Nordic League sejr i år,...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk