Challenge TourMarco Penge vandt Challenge Tour finalen - danskerne må på Tourskolen

Marco Penge vandt Challenge Tour finalen – danskerne må på Tourskolen

Marco Penge blev en suveræn vinder af Rolex Challenge Tour Grand Final supported by the R&A, hvor det ikke lykkedes de tre danskere at slutte i top-21 på ranglisten, som har kvalificeret sig til DP World Tour.

Der var 45 deltagere, og alle udenfor top-21 kan spille Final Stage af Tourskolen i næste uge.

Under svære betingelser med kraftig blæst begyndte Nicolai Kristensen finalerunden på en delt 10. plads, hvilket dog ikke ville have været nok til, at han rykkede i top-21 på ranglisten. Og med en runde i +6 faldt han tilbage til en 33. plads i +9. Han slutter også som nr. 33 på ranglisten.

Sebastian Friedrichsen gik +3 og blev nr. 40 i +11, så han slutter som nr. 43 på ranglisten, men Jeppe Kristian Andersen blev nr. 36 på ranglisten efter en 43. plads i sæsonfinalen, hvor han sluttede i +15 efter en runde i +6.

Marco Penge vandt turneringen og ranglisten

Med en finalerunde i -3 vandt Marco Penge turneringen i -10. Han begyndte ugen som nr. 24 på Road to Mallorca ranglisten, og med de øvriges resultater viste det sig at være nok til, at han også vandt ranglisten.

Tom Vaillant blev nr. 2 i -4 foran Frederic Lacroix i -3.

Brandon Robinson Thompson og Sam Bairstow delte 4. pladsen i -4. Mens det for Bairstow betød fem pladser fremgang til en 18. plads på ranglisten og et DP World Tour kort, så var det lige akkurat ikke nok for Brandon Robinson Thompson. Han rykkeder fire pladser frem på ranglisten til en 22. plads, og fik ikke et DP Wold Tour kort i denne omgang.

Fire spillere rykkede i top-21 efter gode resultater i sæsonfinalen, og der var så også fire som må rejse slukørede videre til Tourskolefinalen.

Den fremskrevne rangliste kan ses yderst til højre på leaderboardet, og blandt de spillere er nu er klar til DP World Tour kan nævnes svenskerne Jesper Svensson og Adam Blomme samt Andrea Pavan, Matteo Manassero og Brandon Stone.

30-årige Matteo Manassero der har vundet fire gange på DP World Tour i en ung alder og senest BMW PGA Championship 2013, hvor han blot var 20 år. Han har ikke spillet på DP World Tour siden 2019, men er nu tilbage igen.

Top-21 på ranglisten har fået et kort

Det er top-20 på Road to Mallorca ranglisten der får et DP World Tour kort, men i år får nr. 21 også et kort.

Alex Fitzpatrick slutter i top-20 på ranglisten, men er allerede sikker på et bedre kort via DP World Tour, hvor han er nr. 79 på Race to Dubai ranglisten. Alex Fitzpatrick, der er lillebror til Matt, var ikke med på Mallorca, men hans plads gik videre til nr. 21.

Rolex Challenge Tour Grand Final supported by the R&A, resultat

Matteo Manassero – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Schauffele fører – Scheffler i top-5 efter dramatisk fredag

Anden runde af US PGA Championship blev forsinket, så 17 spillere mangler at færdigspille de sidste huller. Thorbjørn Olesen og Rasmus Højgaard er sikkert...

Scottie Scheffler anholdt inden anden runde af US PGA Ch’ship

Scottie Scheffler, der er nr. 1 på verdensranglisten, blev anholdt og lagt i håndjern tidligt fredag morgen på vej mod anden runde af US...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk