Malene Krølbøll Hansen deltog i Stage II for at kvalificere sig til LPGA eller Symetra Tour, men det lykkedes hende ikke at gå videre til Q-Series, som begynder i næste uge med Nanna Koerstz Madsen og Emily K Pedersen i feltet.

Mindst top-25 og lige fra Stage II gik videre til Q-Series, og der blev frigivet flere pladser så top-34 og lige, 41 spillere i par eller bedre, kvalificerede sig fra Stage II.

På en 110. plads i +10 var amatøren Malene Krølbøll Hansen 10 slag fra at kvalificere sig. Ved at deltage i Stage II kan hun få en kategori til Symetra Tour, som kan give adgang til enkelte turneringer.

Kyung Kim og Amy Boulden delte førstepladsen i -10 foran Sarah Burnham i -9.

Svenskerne Louise Stahle på en 21. plads og Elin Arvidsson på en 24. plads samt Celine Borge fra Norge på en 34. plads har også kvalificeret sig til Q-Series.

LPGA Q-School – Stage II, resultat

Nicole har et LPGA kort i 2019 – Nanna og Emily i Q-Series

Tre danskere havde et LPGA kort i år, og af dem har Nicole Broch Larsen også et LPGA kort i 2019 via sin placering i top-100 på pengelisten.

Derimod lykkedes det ikke for Nanna Koerstz Madsen og Emily K Pedersen at beholde deres kort, så de er med i en nye Q-Series kvalifikation, som erstatter den tidligere Tourskole finale.

Hvor der tidligere blev spillet én Tourskole finale er der nu en Q-Series bestående af to turneringer med fire runder uden cut. Den første spilles Pinehurst Resort No. 6 fra den 24. – 27. oktober efterfulgt af fire runder på Pinehurst No. 7 fra den 31. oktober – 3. november.

Godt 100 spillere kæmper om 45 LPGA kort

Scoren for de op til 108 spillere (det ser ud til at blive 103) overføres fra den første turneringen til den anden, så er man -4 i den første turnering, begynder man den anden i -4.

Efter de otte runder får mindst top-45 og lige en kategori på LPGA, så næsten halvdelen af deltagerne får et LPGA kort. Der spilles om en samlet præmiesum på 150.000 $.

Nr. 101 – 150 samt nr. 11 – 30 på Symetra Tour er kvalificeret til Q-Series sammen med bl.a. spillerne fra Stage II på Tourskolen.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.