Opdateret: Discovery Networks Danmark overtager PGA Tour rettighederne pr. 1. januar 2019, så man kan fortsat se PGA Tour golf i Danmark. Læs mere i denne artikel.

— oOo —

Siden januar 2016 har man i Danmark kunnet se PGA Tour golf på C More Golf, men det er slut fra 31. december 2018, da kanalen lukker i Danmark.

C More havde ellers de skandinaviske PGA Tour rettigheder frem til og med 2021. Der er som sådan ingen officiel forklaring på hvorfor kanalen lukker, men havde man opnået det forventede og tilstrækkelige antal abonnenter til tv-kanalen, så var man jo nok fortsat. C More bekræfter da også overfor 19hul.dk, at det er en blanding af strategi og økonomi der gør, at C More Golf lukkes.

Uvist hvem der vil sende PGA Tour golf næste år 

Det er endnu ikke offentliggjort, hvem der overtager PGA Tour rettighederne fra nytår og om det overhovedet bliver muligt at se PGA Tour golf på dansk tv næste år.

.
.

I sidste uge skrev Golf.dk, at man havde erfaret, at Discovery Networks Danmark overtager rettighederne ved nytår. Noget de ikke ville bekræfte, men det er muligvis rigtigt, og da også et godt bud, da de i forvejen har sikret sig de danske PGA Tour rettigheder fra år 2022 – 2030.

Discovery har lavet en stor global aftale med PGA Tour fra 2019 – 2030, så man overtager PGA Tour rettighederne (alle turneringer eksklusiv majors og WGC turneringer) på alle tv-markeder udenfor USA efterhånden som eksisterende aftaler udløber. Med andre ord har de i nogle lande rettighederne fra 2019, mens det i f.eks. Danmark først er fra 2022.

Det er dog endnu uvist om Discovery Networks Danmark vil satse på PGA Tour golf i Danmark, eller om man vil forsøge at sælge rettighederne til en anden tv-station.

Discovery Networks vil videresælge rettighederne i nogle lande

Selvom Discovery Networks overtager de globale rettigheder, så er det ikke ensbetydende med, at de også viser golf over hele verden, da de sammen med PGA Tour vil vurdere, hvad der er bedst i de enkelte lande.

I nogle lande vil man således videresælge rettighederne, så hvis ikke C More Golf lukkede i Danmark, kunne man godt forestille sig, at de kunne fortsætte efter 2022. I Sverige vil C More f.eks. gerne fortsætte med PGA Tour golf efter 2021 på deres to sportskanaler, “Myckat Sport” og “All Sport”, hvilket den kanalansvarlige sagde til svenskgolf.se i juni.

Modsat Norge hvor C More allerede i 2015 videresolgte PGA Tour rettighederne til Discovery Networks som viser PGA Tour golf på Eurosport Norge.

Man kunne således også forestille sig, at PGA Tour kom tilbage til Viasat Golf, så det meste golf igen blev samlet på én golfkanal. Hvad der kommer til at ske ved vi dog ikke, og det har endnu ikke været muligt for os at få bekræftet fra de involverede parter.

Discovery Networks Danmark har 13 tv-kanaler heriblandt Kanal 4, Kanal 5, 6’eren og Eurosport 1 og 2 samt streamingtjenesterne Dplay og Eurosport Player.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.