LIV Golf har skabt røre i golf verdenen, og ingen ved helt hvor det hele ender, men nu har de annonceret 14 turneringer med 48 spillere i 2023.

En række af verdens bedste spillere er skiftet til LIV Golf, som udover enorme pengepræmier tilbyder endnu større summer for et skifte. Der er mange delte og stærke meninger om LIV Golf, men inden den tredje af de otte LIV Golf Invitational turneringer i 2022 har man offentliggjort planerne for 2023.

I 2023 skal LIV Golf for alvor begynde med en liga, LIV Golf League, med 48 spillere på 12 mere eller mindre faste franchise hold. Lidt som vi til dels har set i år, men idéen er at holdene er sponserede, hvilket skal være med til at finansiere det hele.

Inditil nu har LIV Golf fået mest opmærksomhed for de spillere man har lokket fra PGA Tour og DP World Tour, Men man vil også fortsat kunne kvalificere sig fra Liv Golf International Series, som er turneringsrække på Asian Tour, og der vil også være en form for nedrykning af dem der klarer sig dårligst.

I den første LIV Golf Invitational turnering i London var der fem spillere, som havde kvalificeret sig via Asian Tour turneringerne. Med International Series turneringerne på Asian Tour vil der i 2023 være 25 LIV Golf turneringer.

.
.

LIV Golf har afsendt ansøgning til OWGR om optagelse til verdensranglisten, og her er den mulige op- og nedrykning formentlig vigtig når det skal vurderes, om LIV Golf kan optages.

405 mio. $ i LIV Golf League

I de 14 LIV Golf League turneringer i 2023 spilles om 405 mio. $ i præmiepenge svarende til næsten 3 mia. danske kroner.

Ingen af de 14 turneringer kommer til at ligge i samme uger som majors og internationale hold-turneringer, så man håber at de bedste spillere kan træffe deres egne valg om, hvor de vil spille. Det er fortsat uvist, om de fire majors vil gøre det sværere for LIV Golf spillerne at kvalificere sig. Dillemmaet er, at spillerne har brug for majors, men majors har også brug for LIV Golf spillerne, hvis man vil være sikker på, at det er de bedste der spiller om trofæet.

Turneringer over hele verden

Det er endnu uvist hvor og hvornår LIV Golf League turneringerne skal spilles. Man man forventer der udvides, så der spilles i både Nordamerika, Latin Amerika, Asien, Australien, Mellemøsten og Europa.

Mere fokus på holdene

Med lidt mere faste hold vil der komme yderligere fokus på den del. Den spillende kaptajn kan ud fra en franchise model opbygge holdet  og skabe endnu større interesse fra fans og sponsorer.

Ét af (mange) kritikpunkter mod LIV Golf har været, at det handler om  penge og profit, og at der ikke som på PGA Tour gives mange penge til velgørenhed. LIV Golf har dog for nogen tid siden lanceret LIV to Give, hvor man giver 100 mio. $ til sociale og miljømæssige projekter lokalt og globalt.

LIV Golf direktøren Greg Norman – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.