PopulærtLadies European TourLadies European Tourens 2023 sæson

Ladies European Tourens 2023 sæson

Ladies European Tour (LET) sæsonen 2023 begynder i Kenya den 2. februar og i 30 turneringer spilles om mindst 35 mio. €, hvilket er ny rekord. Og så er der også Solheim Cup i september.

Efter Magical Kenya Ladies Open Open går rejsen til Lalla Meryem Cup i Marokko, som er tilbage på programmet for første gang siden 2019. Tidligere var det sideløbende med en DP World Tour turnering, men i år er det sideløbende med Trophy Hassan II som en PGA Tour Champions turnering. Kvinderne spiller på Royal Golf Dar Es Salam, Blue Course, mens seniorerne spiller på Red Course.

Fa den 16. februar spilles om 5 mio. $ i Aramco Saudi Ladies International presented by Public Investment Fund, der er den største turnering udover de to majors. Det bliver med det hidtil stærkeste felt med 60 LET spillere og 50 fra top-300 på verdensranglisten.

Den og de fem 1 mio. $ Aramco Team Series turneringer er finansieret af Saudi Arabien på samme måde som de står bag LIV Golf. Mens mange er kritiske overfor LIV Golf, så er der ikke samme kritiske røster overfor kvinderne.

12 turneringer har en præmiesum på mindst 1 mio. $ heriblandt den nye La Sella Open i Spanien, som spilles ugen inden Amundi Evian Championship.

To majors på LET og fem på LPGA

Hos kvinderne tæller majors ikke på alle tours, og Amundi Evian Championship samt AIG Women’s Open med præmiesummer på henholdsvis 6,5 mio. $ og 7,3 mio. $ er de eneste to LET majors. De tæller som to af de fem majors på LPGA.

Omkring de to majors er der yderligere to turneringer, som også tæller til LPGA. Ugens efter Evian Championship spilles Trust Golf Women’s Scottish Open, og så gælder det AIG Women’s Open på Walton Heath inden ISPS Handa World Invitational presented by AVIV Clinics i Nordirland også tæller til LPGA.

Helsingborg Open er tilbage

Der er desværre fortsat ikke en LET turnering i Danmark. Der er to turneringer i Sverige og Helsingborg Open er tilbage fra den 2. – 4. juni på Allerum GC efterfulgt af Volvo Car Scandinavian Mixed på Ullna Golf Club. Den arrangeres i samarbejde med DP World Tour, og Linn Grant vandt sidste år.

Nicole Broch Estrup vandt den seneste udgave af Helsingborg Open i 2015.

30 turneringer i 21 lande

De 30 LET turneringer spilles i 21 forskellige lande. Jabra Ladies Open fra den 11. maj på Evian Resort Golf Club i Frankrig er den første i Europa efterfulgt af en Aramco Team Series turnering på Trump International Golf Club i Florida, USA.

Sæsonfinalen Andalucia Costa Del Sol Open De Espana spilles fra den 23. – 26. november på Real Club De Golf La Brisas i Spanien.

Solheim Cup 2023 i Spanien – 2024 i USA

Ét af årets absolutte højdepunkter bliver Solheim Cup fra den 22. – 24. september på Finca Cortesin i Spanien. Her spiller de 12 bedste europæere mod de 12 bedste fra USA.

Det er så i øvrigt ugen inden der spilles Ryder Cup i Italien, da Covid-19 rykkede Ryder Cup 2020 til 2021 og Ryder Cup i Italien blev også rykket et år.

Ryder Cup bliver nu på de ulige år, mens Solheim Cup skifter til lige år, så der også er Solheim Cup næste år. Solheim Cup 2024 spilles på Robert Trent Jones Golf Club i Virginia.

Solheim Cup 2023 kaptajnen Suzann Pettersen med trofæet – Tristan Jones/LET

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Verdensranglisterne, 4. december 2023

To LIV Golf vindere vandt på DP World Tour, mens Tiger Woods rykkede 430 pladser frem, selvom han blev nr. 18 ud af 20...

Jon Rahm skifter til LIV Golf

Efter flere ugers rygter er det nu officielt at 29-årige Jon Rahm fra Spanien, der er nr. 3 på verdensranglisten, skifter til LIV Golf....

De fem nyeste artikler på 19hul.dk