PopulærtDP World TourKorte banebetragtninger fra US Open

Korte banebetragtninger fra US Open

Rory McIlroy ser frem til turneringen med uro, Rickie Fowler kalder greens de skøreste han har set og Sam Snead forklarede, at han engang skulle markere en bold på Oakmont, men så gled mønten af greenen. Siden den blev bygget i 1903 har mange af verdens bedste spillere i stærke vendinger beskrevet forholdene på årets US Open bane, men det er meget sjældent nogen beskriver den som unfair.

Fra 1950erne og frem har den typiske opskrift på en US Open bane været: smalle fairways, hurtige greens, og tyk, frodig rough. De sidste to år har afveget skarpt fra denne tradition, hverken i 2014 eller 2015 har banerne overhovedet haft rough. Både Pinehurst nr. 2 og Chambers Bay er linksinspirerede baner med brede, hårde fairways omgivet af sandområder i stedet for rough. Blandt andet fordi den manglende rough tillader en stor vandbesparelse har USGA valgt at vise golfverdenen at det også er en helt acceptabel måde at spille golf på.

I år vender US Open dog tilbage til traditionerne. Oakmont Country Club er vært for 9. gang og blandt vinderne finder man navne som Jack Nicklaus, Ben Hogan, Johnny Miller og Ernie Els. Banens tydeligste kendetegn er de stenhårde, kuperede og vinklede greens, for at få bolden til at stoppe hvor man ønsker på dem er man nødt til at få en position i de smalle fairways hvor man undgår den lange, seje rough og de dybe fairwaybunkers med det løse sand. Samtidig skal man helst være langt nok fremme til at man kan slå så højt et approach, at bolden ikke straks ruller af når den lander. Det lyder nærmest enstemmigt fra spillerne at fairwaytræf er alfa og omega på denne bane.

Men selv hvis bolden lander i fairways, er disse hårde og på grund af de store farer du lurer så snart man triller ud af dem, har mange spillere talt om at de vil lade driveren stå i baggen oftere end de ville de gøre andre uger. McIlroy sagde, at han ville bruge 2-jern meget oftere end han ville bruge driver, Jason Day ville også højest bruge driveren på fem af hullerne. Modsat er der også en anden gruppe spillere som vil benytte lejligheden til at spille aggressivt.

Søren Kjeldsen sagde til Viasat Golf, at der er flere steder, hvor man tager birdie helt ud af spil ved ikke at slå driveren fra tee. Rickie Fowler mente også, at på et hul som nummer 3, hvor greenen hælder væk fra fairway, vil man med et 6-7 jern der ikke rammer nøjagtigt plet, se bolden trille ud af green. I Branden Graces øjne kan man også misse fairway med et jern, så han understreger fordelen i at have en wedge ind fra roughen, frem for et længere jern.

US Open sendes direkte på Viasat Golf og Viaplay.dk hver aften fra torsdag til søndag. Se ugens sendetider på www.19hul.dk/tv.

US Open, leaderboard

USOpen16_PN_1_15juni16

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Verdensranglisterne, 30. maj 2024

Xander Schauffele har måske ikke fået helt samme opmærksomhed som andre af verdens bedste, men han var nr. 3 i verden inden han vandt...

Politiet har offentliggjort to videoer af Schefflers anholdelse – se dem her

Politibetjenten der anholdt Scottie Scheffler inden anden runde af US PGA Championship har fået en disciplinær straf for ikke at tænde sit krops-kamera som...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk