LIV GolfKoepka vandt LIV Golf Jeddah - Gooch vandt rangliste og 18 mio....

Koepka vandt LIV Golf Jeddah – Gooch vandt rangliste og 18 mio. $

Brooks Koepka vandt LIV Golf Jeddah presented by ROSHN efter omspil mod Talor Gooch, der vandt ranglisten med en bonus på 18 mio. $. Fireballs GC vandt holdturneringen.

Individuelt havde den forsvarende mester Brooks Koepka, der var der eneste LIV Golf spiller til Ryder Cup, en føring på tre slag inden finalerunden. Brooks Koepka var i -12 foran Sergio Garcia og Charles Howell III på en delt 2. plads i -9.

Brooks Koepka gik finalerunden i -2 og blev indhentet af Talor Gooch der gik -8 så de begge sluttede i -14. De skulle i omspil, og det vandt Koepka på andet omspilshul.

8 mio. $ til Koepka – 20,25 mio. $ til Gooch

Koepka fik 4 mio. $ for sejren og yderligere 4 mio. $ som bonus for en 3. plads på sæsonens individuelle rangliste. Det var dog Talor Gooch der tog den største check, da han fik 2,25 mio. $ i turneringen og 18 mio. $ i bonus for at vinde ranglisten.

Med tre LIV Golf sejre i år har Talor Gooch tjent mere end 30 mio. $. Han vandt én gang på PGA Tour, hvor han i 123 turneringer tjente lidt over 9,25 mio. $ inden han skiftede til  LIV Golf sidste efterår.

Cameron Smith begyndte ugen som nr. 1 på ranglisten, men efter en 25. plads i turneringen sluttede han som nr. 2 på ranglisten, hvilket gav en bonus på 8 mio. $.

Talor Gooch fra RangeGoats GC efter ranglisten-sejren på LIV Golf 2023 – Foto: Chris Trotman / LIV Golf
Fireballs GC vandt holdturneringen

Den sideløbende holdturnering blev vundet af Fireballs GC i -34 foran RangeGoats GC i -31 og Cleeks GC i -29.

Fireballs GC har Sergio Garcia som kaptajn for Abraham Ancer, Eugenio Chacarra og Carlos Ortiz, mens Bubba Watson er kaptajn på RangeGoats GC med Talor Gooch, Thomas Pieters og Harold Varner III.

Cleeks GC har Martin Kaymer som kaptajn for Richard Bland, Graeme McDowell og Bernd Wiesberger.

Finale på Trump Doral i Florida

Det var som nævnt den sidste regulære turnering. Der mangler dog stadig Team Championship, Miami der spilles i næste uge fra den 20. – 22. oktober på Trump National Doral.

I holdfinalen spiller de 12 hold om 50 mio. $, hvoraf vinderne får 16 mio. $ til deling, der er 10 mio. $ til nr. 2 og 8 mio. $ til nr. 3. Der er penge til alle med 1 mio. $ til holdet på 12. pladsen.

LIV Golf Jeddah, resultat

Fireballs GC efter hold-sejren i LIV Golf Jeddah presented by ROSHN 2023 – Foto: Montana Pritchard / LIV Golf

Manon De Roey vandt Investec South African Women’s Open

Manon De Roey vandt Investec South African Women’s Open, som var tællende til Ladies European Tour og den sydafrikanske Sunshine Ladies Tour, hvor det...

Rasmus Neergaard-Petersen vandt UAE Challenge

24-årige Rasmus Neergaard-Petersen vandt sin anden Challenge Tour turnering i år, da han kunne løfte trofæet i UAE Challenge på Saadiyat Beach Golf Club...