KlubnytJohn Axelsen laver aftale med University of Florida

John Axelsen laver aftale med University of Florida

Et af Danmarks største unge golftalenter, Sorø Golf Klubs John Axelsen, forsætter fra 2017 sin karriere på University of Florida, også kendt som The Gators. Det blev klart da John i sidste uge indgik en ”verbal commitment” på 4 år med det prestigefyldte universitet.

17 årige John Axelsen der er fra Tølløse og i øjeblikket er i gang med 2. g på Stenhus Gymnasium i Holbæk, starter på University of Florida i august 2017. Samtidig med at han repræsentere The Gators på de amerikanske golfbaner, vil han studere og træne på universitetet.

University of Florida ligger i byen Gainsville i det nordlige Florida og er lidt større end Københavns Universitet. Universitetet er tilknyttet NCAAs 1. division i South Eastern Conference.

– Min plan har i lang tid været at tage på college i USA, efter jeg har færdiggjort min studentereksamen. Men tanken om college begyndte først rigtig at fange mig, da min søster Elisa kom på University of South Alabama. Jeg besøgte hende her i vinter og det var en stor oplevelse, både i forhold til hvad jeg så, og hvad jeg hørte, fortæller John Axelsen og fortsætter:

– En anden grund er også, at jeg tror det skærper og gør én mere klar til at spille professionelt golf. Niveauet er bare bedre i USA, og man skal spille sit bedste golf for at være med. Derfor er collegegolf en rigtig god mulighed til at blive klar til livet som professionel.

Det sidste par år har John Axelsen fået mange tilbud fra amerikanske top universiteter. Men efter forhandlinger med og besøg hos de vigtigste, faldt valget på Univertsity of Florida.

– Jeg valgte University of Florida af mange grunde. De har utrolige gode træningsfaciliteter, det bedste jeg har set. Og så har de 2 utrolig dygtige unge coaches, chefcoach JC Deacon og assisterende coach John Handrigan, der ikke som mange andre coaches kun går ind for resultater, men også for udvikling af spillerne. Dette tiltalte mig meget og falder i tråd med den udvikling jeg sammen med min egen træner Thomas Larsson har gang i.

Sportsligt har University of Florida fostret flere verdensklasse golfspillere, men er også kendte for at være en af de bedste udklækningssteder for topatleter inden for de olympiske discipliner. Bedst illustreret ved at atleter tilknyttet universitet siden 1968 har hentet 108 OL medaljer. I London 2012 blev det til 17 medaljer 6 guld 5 sølv og 6 bronze.

– Gators golfprogram er meget ambitiøst og de har allerede nu et virkelig stærkt og meget spændende hold, som bliver endnu bedre inden for de næste par år, hvor de har indgået aftaler med nogle af verdens bedste unge spillere. Så muligheden for at komme til at spille om mesterskaber er også en af grundene til at jeg har valgt Gators, tilføjer John Axelsen.

Desværre vil college sæsonen gøre at John Axelsen ikke vil kunne spille med i alle runder af Danmarksturneringen for Sorø Golf Klub.

John Axelsen der debuterende på det danske A-landshold som bare 16 årig, har allerede nu en imponerende resultatliste bag sig. Han har blandt andet vundet English Boys (McGregor Trophy), Danish International Amateur Championship. Den ældste danske herre elite turnering: Asserbo pokalen, samt den traditionsrige herre eliteturnering Mågepokalen, 2 gange. Han har vundet DGUs Herre Tour Finale i både 2013 og 2015 og har vundet både herre- og juniorranglisterne. Samtidig har han utallige top placeringer i store internationale turneringer, senest en 2. plads i den engelske turnering Carris Trophy og to 2. pladser og en 3 plads ved European Young Masters. Han blev som den første danske drengespiller nogensinde, udtaget til at repræsentere Europa i den prestigefyldte Junior Ryder Cup i 2014, der er en del af Ryder Cup turneringen. Endvidere deltog han i august i European Tour turneringen Made in Denmark, som eneste amatør.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Verdensranglisterne, 8. juli 2024

Ewen Ferguson er lige udenfor top-100 efter sejren i BMW International Open, mens Thomas Bjørn er tilbage i top-1000. Hos kvinderne rykkede nyprofessionelle Natacha...

Damerne og pigerne tabte deres kvartfinaler ved Hold-EM

Det danske dame- og pigelandshold tabte begge deres kvartfinaler ved Hold-EM, og er dermed ude af kampen om medaljer. Herrerne og drengene vandt torsdag,...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk