AmatøreliteImponerende dansk EM-indsats gav to medaljer

Imponerende dansk EM-indsats gav to medaljer

De allerbedste danske amatørspillere præsterede flot ved hold-EM. Samtlig hold spillede sig igennem til slutspillet. To hold vandt medaljer.

Golfdanmark kan se tilbage på et hold-EM med historisk gode resultater. Danmark havde fire hold afsted til Frankrig, Island, Norge og Østrig. De to af dem fik medaljer med hjem.

Alle fire hold kvalificerede sig til First Flight, altså kampen om de otte bedste placeringer. Pigeholdet og dameholdet tabte desværre i kvartfinalerne, men drengene og herrerne spillede med om medaljer og fik begge bronze med hjem.

– Det er første gang, at vi har alle holdene med i finalespillet. Og det er også første gang, at vi får to medaljer med hjem. Så det kan vi godt være rigtig tilfredse med, siger Morten Backhausen, der er direktør for Dansk Golf Union.

Både herreholdet og drengeholdet måtte rejse sig efter skuffelser efter at have tabt deres semifinaler fredag.

Det lykkedes, og for begge holds vedkommende, var det Italien, de skulle møde i lørdagens bronzekamp.

Herreholdet vandt klart med 4,5 point mod 2,5 point. Drengene vandt 4-3.

– Jeg er rigtig, rigtig tilfreds. Jeg føler, at vi spiller noget fin golf og vi har lært at spille under et stort pres, siger Thomas Kiel Larsson, der er landstræner for herrerne.

Han roser stortalentet John Axelsen fra Sorø for at vinde match efter match hele ugen, men han er også yderst tilfreds med, at hele det seks mand store hold har været brugt flittigt og præsteret under den fem dage lange turnering.

Dameholdet var i dag i kamp i Island, hvor de tabte til Sverige i kampen om femtepladsen. Pigeholdet blev nummer syv efter at have slået Tjekkiet i sin sidste match.

Herrelandsholdet
Herrelandsholdet

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Darius van Driel vandt Magical Kenya Open

Darius van Driel fra Holland vandt Magical Kenya Open, hvor Jonathan Gøth-Rasmussen blev bedste dansker. Inden finalerunden var Sebastian Friedrichsen nr. 53 i -1, Jonathan...

Carlos Ortiz vandt International Series Oman foran Oosthuizen og Niemann

Carlos Ortiz vandt International Series Oman, hvor der var en lang række LIV Golf spillere i feltet, og de dominerede da også toppen af...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk