Hosung Choi er med i Kenya Open på Europa Touren

Hosung Choi med det meget særprægede sving har fået en invitation til Magical Kenya Open presented by Absa på Europa Touren, som spilles fra den 14. – 17. marts.

I videoen ovenfor kan man se mange eksempler på hans særprægede teknik, der dog virker for ham. Og lad os gentage, at han ikke er en parodi, men en seriøs golfspiller, der er lige udenfor top-200 på verdensranglisten.

Med en meget anderledes rutine, sving og afslutning er den 45-årig sydkoreaner blevet et fænomen på sociale medier. Han fik en invitation til AT&T Pebble Beach Pro-Am på PGA Tour i februar, hvor han missede cuttet.

Hosung Choi har tidligere spillet ni tællende turneringer på Europa Touren i Asien. Senest i 2015 uden dog at få megen international opmærksomhed – den fik han først i sommeren 2018.

Spilles på Karen CC, der er opkaldt efter Karen Blixen

Siden 1991 har Kenya Open været en Challenge Tour turnering, men i år er det en Europa Tour turnering med en præmiesum på 1,1 mio. €.

Der spilles på Karen CC, som ligger nær Nairoba. En stor del af banen er anlagt på den tidligere kaffeplantage, som Karen Blixen ejede og drev. Hun boede i Afrika fra 1914 – 1931, mens golfklubben blev grundlagt i 1937.

– Jeg er meget taknemmelig for at spille rundt om i verden, og jeg er klar over, at det ikke var muligt uden støtte fra mine fans, siger Hosung Choi i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Jeg har aldrig været i Afrika, men har hørt gode ting om Kenya og golfbanerne. Jeg kan næsten ikke vente på, at jeg igen skal teste mig selv mod Europa Tour spillere.

Hosung Choi er nr. 205 på verdensranglisten

Man skal ikke tage fejl af, at Hosung Choi er en glimrende golfspiller, som er nr. 200 på verdensranglisten i denne uge. Af danske golfspillere er det således kun Thorbjørn Olesen, Lucas Bjerregaard og Joachim B Hansen, som er bedre placeret end ham.

Han begyndte at spille golf i en forholdsvis sen alder, da han var 25 år. Han er selvlært, og lærte spillet ved at kigge i golfmagasiner.

Vi skrev første gang om Hosung Choi i juni 2018, hvor han var nr. 500 på verdensranglisten, i artiklen Se verdens måske mærkeligste sving – men han er bedre end du og jeg!

Hosung Choi har vundet to turneringer på Japan Golf Tour med sejre i Casio World Open 2018 og Enjoy Jakarta Indonesia PGA Championship 2013. Hosung Choi blev professionel i 2001, og har vundet to gange på Korean Tour med sejre i SBS Hana Tour Championship 2008 og Lake Hills Open 2011.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.