Golfavisen kårer Helsingør Golf Club som Årets Golfklub 2020 efter to år med store besparelser og sportslig succes. Årets Ildsjæl findes i Herning Golfklub.

Tilbage i 2018 så det skidt ud for Helsingør Golf Club. Konkursen truede i den traditionsrige klub, der på daværende tidspunkt havde en stor gæld.

Men efter to år med fokus på at styrke økonomien er den nordsjællandske klub tilbage på rette spor. 2020-sæsonen ser ud til at blive den anden i streg med et overskud for året. For den udvikling hædres klubben af Golfavisen.

Avisen kårer Årets Golfklub hver sæson, og i år går titlen altså til Helsingør Golf Club.

– Det fortjener på alle måder omtale og hæder, at kræfterne i klubben har fået en af landets ældste golfklubber tilbage på rette spor. Det har ikke været let, så det er tydeligt, at der er tale om en gruppe mennesker, der brænder for klubben, lyder det fra chefredaktør på Golfavisen, Kasper Ørkild.

– Vi lægger også stor vægt på, at Helsingør i denne sæson blev danmarksmestre for hold på damesiden og rykkede op i 1. division på herresiden, selvom man gennem to sæsoner har skåret helt ind til benet på alle aspekter af klubben – også den sportslige
del, tilføjer han.

Lars Svejstrup kom til som ny bestyrelsesformand i 2019 og har dermed været en stor del af arbejdet bag at få klubben på rette kurs.

– Vi stod i en situation, hvor midlerne var meget begrænsede. Hver en femøre skulle vendes, så vi skar alle budgetter i bund. Det vil sige, at der ingenting var at give ud, fortæller Lars Svejstrup.

Prisen for Årets Ildsjæl 2020 går til Michael Handberg fra Herning Golfklub. Han har gennem 21 år som begynderudvalgsformand ført mere end 2000 nyslåede golfspillere gennem klubbens introforløb.

– Michael er indbegrebet af en ægte ildsjæl. Han er et foreningsmenneske, som gennem mere end to årtier har skabt et velkoordineret begynderforløb og har introduceret ualmindeligt mange mennesker for golf og ikke mindst klublivet sammen med resten af et socialt, velfungerende begynderudvalg, lyder det fra Kasper Ørkild.

Både historien om Michael Handbergs lange indsats i Herning og den hårde kamp for at få Helsingør Golf Club tilbage på rette spor fortælles i decemberudgaven af Golfavisen, der netop er kommet på gaden.

Den ligger i de danske golfklubber og kan læses på golfavisen.dk. Årets Golfklub og Årets Ildsjæl er udpeget af en jury bestående af Kasper Ørkild, Frits Christensen, Henrik Knudsen, Jens Christensen og Anders Sigdal.

Årets Ildsjæl 2020, Michael Handberg fra Herning Golfklub – Foto: PR

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.