DiverseHeinz Fehring der "opdagede Bernhard Langer" er død, 82 år gammel

Heinz Fehring der “opdagede Bernhard Langer” er død, 82 år gammel

Heinz Fehring var én af de bedste tyske golfspillere i 60’erne, Bernhard Langers træner og ven, en anerkendt banearkitekt, formand for PGA of Europe, med i Ryder Cup komitéen og så fandt han i kærligheden i Danmark, hvor han boede gennem næsten 15 år.

Heinz Fehring blev professionel i 1958, og var én af de bedste tyske golfspillere i 1960’erne. Han spillede bl.a. Canada Cup (nu World Cup) for Tyskland på Hawaii i 1964 da Jack Nicklaus og Arnold Palmer vandt samt i 1965 hvor Gary Player og Harold Henning fra Sydafrika vandt. Efterfølgende havde han en flot karriere som PGA træner og banearkitekt.

Fandt kærligheden i Danmark

Heinz Fehring fandt senere kærligheden i Danmark, og var gift med Ellen Margrethe Duus Fehring, som er tidligere formand i Hedeland Golfklub og bestyrelsesmedlem i DGU.

De mødte, meget passende men også lidt tilfældigt, hinanden på 1. tee, Old Course St Andrews i Skotland, i forbindelse med en verdenskonference i golf.

Hun skriver på Facebook, at Heinz Fehring døde den 20. januar. Dagen forinden var han faldet om med det der viste sig at være en meget stor hjerneblødning.

Opdagede og hjalp Bernhard Langer på vej

I et interview med Evening Chronicle i 2004 fortalte Heinz Fehring, hvordan Bernhard Langer som 15-årig kom til Fehring i Münchener Golfclub Straßlach, hvor han var pro-træner. Det var én af Fehrings elever som sagde, at han skulle kigge på denne unge Langer der spillede helt fantastisk. Den havde Fehring hørt før, men han kiggede alligevel på Langer, der ville være professionel golfspiller.

Heinz Fehring så Bernhard Langers talent, og ansatte ham som assistent i München. Langer blev indkvarteret tæt på banen og spiste i klubhuset. Som en del af aftalen havde hans mor krævet, at Bernhard kunne holde fri fra sin læreplads hver søndag formiddag, så han kunne komme i kirke.

Han hjalp til i shoppen og med undervisningen, mens han selv fik undervisning af Heinz Fehring og spillede en masse golf, som var det han allerhelst ville. Heinz Fehring havde som ung selv ambitioner om at blive verdens bedste. Sådan gik det ikke, men han kunne relatere sig til Langers ambitioner, og hjalp ham på vej til at blive det.

Bernhard Langer blev hurtigt endnu bedre til golf, og Heinz Fehring insisterede på, at Langer skulle lære engelsk, så han kunne klare sig, og ikke farede vild i lufthavnen. Den undervisning stod et kvindeligt medlem af klubben for, og Langer var klar til at blive sendt ud i verden.

Heinz Fehring ville ikke rejse med rundt til turneringer, så Langer fik en anden træner, men han fortsatte med at søge råd og vejledning hos Heinz Fehring og de to holdt kontakten.

Bernhard Langer skriver i sin selvbigrafi, at Heinz Fehring var som en far for ham, og har bl.a. udtalt:

– Han var som en far for mig, og jeg lærte meget. Jeg har stor respekt for ham. Han er ærlig, ligefrem, hårdtarbejdende, målrettet, har en god karakter og tror på tingene. Mit liv er blevet beriget af mit venskab med Heinz, sagde Bernhard Langer.

Nu 65-årige Bernhard Langer har vundet 120 professionelle sejre  med Masters 1985 og 1993 som de største blandt 42 på DP World Tour og 44 på PGA Tour Champions. Han var nr. 1 på verdensranglisten, da den blev indført i 1986.

Landstræner, formand for PGA of Germany og Europe og banedesigner

I 1970’erne spillede Heinz Fehring enkelte gange German Open og Swiss Open på Europa Touren, nu DP World Tour, samt tre senior tuneringer herunder Senior British Open 1993, men det var som golftræner og banearkitekt han var kendt.

Udover at “opdage Bernhard Langer”, så var han i 12 år landstræner for Tyskland og landstræner i Østrig gennem 10 år. Sideløbende med sin Heinz Fehring Golfschool var han  bl.a. formand for PGA of Germany i 8 år, i bestyrelsen og bl.a. formand for PGA of Europe samt medlem af Ryder Cup komitéen.

I 1980 begyndte han også med banedesign, og han var involveret ni steder i Tyskland og en enkelt i Tjekkiet. Senest med to baner i Kölner Golfclub, Championship og Links, der åbnede i henholdsvis 2012 og 2013.

  • Kölner Golfclub
  • GC Schloss Weitenburg
  • GC München-Riedhof
  • Licher Golfclub
  • G & LC Karwendel-Wallgau
  • GC Dreibäumen
  • GC Düsseldorf-Grafenberg
  • Golf Resort Hazlov-Franzensbad (Tjekkiet)
  • GC Feldafing
  • Tegernseer GC Bad Wiessee
Bernhard Langer og Heinz Fehring sammen i en gammel reklame for Braun tøj – Foto: Privat

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Spieth, Hovland og Gareth Bale er hovednavnene på Pebble Beach

Det er tid til den traditionsrige AT&T Pebble Beach Pro-Am, hvor PGA Touren har besøg af en lang række kendisser fra sportens og kulturens...

Challenge Tourens 2023 sæson

Der spilles om flere penge end nogensinde før på Challenge Touren, hvor 2023 sæsonen kommer består af mindst 29 turneringer i 18 forskellige lande. Mindst...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk