Seniortouren, Legends Tour, afslutter 2021 sæsonen med MCB Tour Championship – Mauritius på Constance Belle Mare Plage fra den 1. – 3. april. Den skulle være spillet i december, men blev rykket pga. Covid-19. I den anledning bringer vi Kim Bojes dagbog fra Mauritius i december 2016 og Seychellerne i juli 2018.

Antropologen og reporteren fra Madagaskar med speciale i golf, mad, vine, økonomi og meget andet dukker ikke op til havbadet kl. 6.30 søndag morgen. Deres udsendte havde ellers en klar aftale med antropologen om en få en tidlig, frisk start på finaledagen for The MCB Tour Championship. Men aftenens cocktail party tog en uventet drejning for min medspiller:

”Der kom lige nogle gamle venner og en Chamarel (mauritisk rom, red.) på tværs, beklager”, mumler antropologen med alle tegn på tømmermænd i stemmen, da han dukker op til frokosten og nipper til en kop te med honning, citron og lidt vineddike.

”Bedstemors opskrift hjælper altid, når emsige tømrere ombygger mit hoved,” lyder forklaringen.

.
.

De andre håndværkere på hotellet, der nærmest udgør en hel armé, venter ikke til hverken direktør- eller frokosttid med at begynde dagens arbejde. På Mauritius udnytter man helst alle døgnets lyse timer fuldt ud; dem er der ca. 13 af i højsommeren – dvs. nu her i december – og omkring 11 i vinterhalvåret.

Det vil føre for vidt at omtale alle forlægninger på Constance Belle Mare, her skal kun fokuseres på morgenfruerne og morgenmændene.

Pool men og beach boys er i gang omkring klokken halv seks. Alle badebassinerne bliver renset og støvsuget på bunden, alle arealer med sand i parken mellem græsplæner, barer og pools bliver revet omhyggeligt af en brigade af khakiklædt personale.

Neden for bar og swimmingpool varetager en bataljon morgenmænd jobbet med at rive selve stranden, der defineres som området fra de store stråtækte parasoller og ned til vandkanten.

Andre tropper – fordelt på to delinger à fem mand bevæbnet med river, inkl. en motoriseret ladvogn med chauffør – er sat ind for at fjerne den tang der måtte være skyllet op i nattens løb langs kysten.

Efter hovedrengøringen langs lagunen, skifter fodfolket ham og forvandler sig til gartnere der passer og plejer det grønne område, som er en veritabel botanisk have med mangfoldig vegetation fra nerier og clivia til kokos- og daddelpalmer.

Der er mange andre afdelinger på Constance Belle Mare Plage, tænk bare på logistik- og forsyningstropperne, instruktørerne der opererer til lands, til vands og i luften og de mange grønne fingre der plejer og passer The Legend og The Links.

En mindre hær af veluddannet personale gør livet yderst behageligt for de omkring 600 gæster, der i denne uge er indlogeret i18 villaer, 278 værelser og suiter.

Ikke underligt at det er svært at tørre smilet af ansigtet, når man en uges tid er blevet bombarderet med indtryk der vækker og ægger alle sanser. Ikke mindst når man lokkes i et bagholdsangreb og overfaldes på begge flanker af firmaets reklameafdeling.

Det var den sidste artikel i denne serie. Nye læsere kan med fordel begynde forfra og læse første del først.

PS: Skulle man få lyst til at deltage i festlighederne omkring Air Mauritius Trophy og MCB Tour Championship, kan det anbefales at bestille plads i god tid på Constance Belle Mare Plage eller det nærliggende Constance Prince Maurice.

Tekst og fotos: Kim Boje

The Legend: www.constancehotels.com/en/experiences/golf/legend/

The Links: www.constancehotels.com/en/experiences/golf/links/

Constance Belle Mare Plage: www.constancehotels.com

Constance Prince Maurice: www.constancehotels.com/en/hotels-resorts/mauritius/le-prince-maurice/

Deres udsendte var inviteret af Constance Hotels.

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.