PopulærtPGA TourEt fravalg af Bubba Watson til Ryder Cup holdet

Et fravalg af Bubba Watson til Ryder Cup holdet

At Ryan Moore fik det sidste amerikanske wildcard til Ryder Cup ligner et decideret fravalg af Bubba Watson, som ikke er lige populær blandt sine tourkollegaer.

Bubba Watson blev nr. 9 i den amerikanske Ryder Cup kvalifikation, så han sluttede lige udenfor top-8, som kvalificerede sig til holdet.

Alligevel valgte Davis Love III at give sine tre første wildcards til J.B. Holmes, Rickie Fowler og Matt Kuchar som sluttede på de følgende pladser. Af de tre var det mest bemærkelsesværdigt, at Rickie Fowler fik et wildcard, da han som nr. 31 på FedExCup ranglisten ikke kvalificerede sig til Tour Championship

Da det sidste wildcard blev uddelt søndag efter Tour Championship, så gik det til Ryan Moore, som tabte omspillet til Rory McIlroy i PGA Tourens sæsonfinale.

Bubba er nr. 7 i verden – Moore er nr. 31
Ryan Moore blev nr. 20 i den amerikanske Ryder Cup kvalifikation. Efter sin andenplads i Tour Championship rykkede han frem som nr. 31 på verdensranglisten fra en placering som nr. 42 i sidste uge.

Bubba Watson var nr. 7 på verdensranglisten, da de første tre wildcards blev uddelt, hvilket han også fortsat er.

Mens Ryan Moore er rookie i Ryder Cup sammenhæng, så har Bubba været på Ryder Cup holdet de seneste tre gange i 2010, 2012 og 2014.

Udtaget på baggrund af hvad der er bedst for holdet
Siden Bubba ikke blev udtaget blandt de første tre wildcards har det ligget lidt i luften, at Davis Love III ikke ville udtage ham. Da de første tre blev udtaget sagde Love, at den sidste spiller blev udtaget på baggrund af, hvad der var bedst for holdet og ikke hvem der gik den laveste score i Tour Championship.

Davis Love III har talt en del om kemien på holdet, og det tyder på, at vurderingen er, at Bubba Watson ikke passer på holdet.

USA har lavet et Ryder Cup Task Force, som har været med til at analysere og vurdere hvad der skal til, for at USA igen vinder Ryder Cup. Hvis det mislykkedes, vil der helt sikkert komme kritik af, at Bubba Watson ikke blev udtaget til holdet.

Bubba er en lidt speciel karakter. Det kan virke festligt og farverigt, men han er ikke den mest populære blandt sine tourkollegaer.

Sidste år lavede ESPN en undersøgelse blandt PGA Tour spillerne, hvor ét af spørgsmålene lød, hvem man ikke ville hjælpe i en slåskamp. 23 af de 108 som deltog i undersøgelsen svarede Bubba Watson. Patrick Reed blev i øvrigt nr. 2.

Ryan Moore har spillet godt de seneste måneder
Valget af 33-årige Ryan Moore har dog nok heller ikke været alt for svært, da han har spillet forrygende godt på det seneste.

Siden US PGA Championship er Ryan Moore faktisk den PGA Tour spiller, som er flest under par ligesom han har lavet flest birdies og eagles. Samlet er han 57 under par siden US PGA Championship, hvilket er 11 slag bedre end den næstbedste.

Han vandt John Deere Classic i midten af august, hvilket var hans femte PGA Tour sejr, men den første sidste 2014.

I majors har Ryan Moore dog aldrig gjort det specielt godt. Det er kun blevet til to top-10 placeringer i karrieren med en 9. plads i US PGA Championship 2006 og en 10. plads i US Open 2009.

Bubba har haft en skuffende sommer
Bubba Watson har ikke været i topform henover sommeren, så på den baggrund kan det også forsvares, at han ikke fik et wildcard.

Han blev dog nr. 8 ved OL og nr. 10 i Tour Championship, hvilket var hans 6. top-10 placering i år. I februar vandt han Northern Trust Open, hvilket var hans 9. PGA Tour sejr. Han er også dobbelt majorvinder med sejre i Masters 2012 og 2014.

Bubba har tabt alle sine tre singler i Ryder Cup, men Rickie Fowler har heller ikke været overbevisende ved Ryder Cup. Men når der skal sammensættes et hold i en individuel sportsgren, så handler det om mere og andet end blot at have de bedste spillere på holdet.

Under Tour Championship fortalte Bubba Watson, at han selvfølgelig gerne ville være en del af holdet. Da han ikke fik ét af de første tre wildcards sendte han også en SMS til Davis Love III, hvor han spurgte om han kunne blive vicekaptajn, hvis han ikke fik et wildcard.
Opdateret: Bubba er blevet udpeget som den femte vicekaptajn for det amerikanske hold

Bubba Watson har efterfølgende ønsket Ryan Moore tillykke med valget på Twitter:

Bubba Watson opildner publikum under Ryder Cup 2014
Bubba Watson opildner publikum under Ryder Cup 2014

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

20 mio. $ – så meget tjente spillerne i Masters 2024

Man er ikke med i Masters for pengenes skyld, og på Augusta National taler man helst ikke om det. Men ikke desto mindre er...

Er der “gummiarm” i dansk golf?

Dansk golf er i rivende udvikling - altså når vi selv skal sige det. Dog forekommer det mig, at når danske golfspillere endelig kommer...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk