Denne uges ISPS Handa World Super 6 Perth er en noget anderledes Europa Tour turnering, for efter tre runders slagspil findes vinderen i hulspil på søndag.

Der er pengepræmier til alle som klarer det første cut, men selvom man er med i hulspil, så kan slagspil-scoren være afgørende for indtjening.

Cut efter både anden og tredje runde

Der er 156 spillere i feltet, som er uden danskere. Efter fredagens anden runde klarer top-65 og lige cuttet.

Der er endnu et cut efter lørdagens tredje runde, så kun de 24 bedste går videre til på søndag. Hvis flere deler 24. pladsen afgøres det ved omspil.

Hulspil på søndag

Der er således 24 spillere i søndagens hulspil, hvor top-8 i slagspil seedes, så de går direkte videre til den anden af fem runder hulspil. Hvis én eller flere i top-8 er lige, baseres seedningen på, hvem der var bedst i tredje runde.

Hulspilsmatcherne spilles over 6 huller, der som udgangspunkt er:

  • 10. hul (par-4) – 337 meter
  • 11. hul (par-5) – 506 meter
  • 13. hul (par-4) – 414 meter
  • 14. hul (par-4) – 302 meter
  • 12. hul (par-3) – 135 meter
  • 18. hul (par-4) – 406 meter

Hvis en match er lige efter 6 huller, findes vinderen på et særligt omspilshul, som der kan læses mere om nedenfor.

Selvom man taber en semifinale, så er man ikke slået helt ud, da da der også spilles om 3. pladsen.

Omspil på et kort 90 meter hul

Omspilshullet på ca. 90 meter er anlagt med et teested ved siden af 18. fairway, hvorfra der så spilles til 18. green.

Der spilles fem runder hulspil over 6 huller, så vinderen kan komme op på at skulle spille 30 huller udover evt. omspil på det korte omspilshul.

Fordeling af pengepræmierne

Alle der klarer fredagens cut får del i præmiesummen på 1,6 mio. A$ svarende til ca. 7,5 mio. kr. Heraf deler top-3 efter tredje runde 50.000 $ med 25.000 $ til den førende, 15.000 $ til nr. 2 og 10.000 $ til nr. 3

Der spilles som nævnt om placeringerne 1 – 4 i hulspil, men for de øvrige 16 i hulspil er slagspil-scoren over de første tre dage afgørende.

  • De otte der taber første runde i hulspil, bliver rangeret fra nr. 17 til 24 baseret på deres score efter lørdagens tredje runde.
  • De otte der taber anden runde i hulspil, bliver rangeret fra nr. 9 til 16 baseret på deres score efter lørdagens tredje runde.

Alle der klarer det første cut, men som ikke er blandt de 24 i hulspil, bliver rangeret efter deres score over de første tre runder.

Viasat Golf og Viaplay.dk sender direkte. Se ugens sendetider på www.19hul.dk/tv.

ISPS Handa World Super 6 Perth, leaderboard

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.