Læserbreve, debat og anekdoterEr der “gummiarm” i dansk golf?

Er der “gummiarm” i dansk golf?

Dansk golf er i rivende udvikling – altså når vi selv skal sige det. Dog forekommer det mig, at når danske golfspillere endelig kommer i front, begynder det hele at smuldre. Og jo, der er da drypvise topplaceringer, fra dem, vi forventer det af. Der er ingen grund til at blive specifik – man kan bare følge med i resultaterne, og her er det ikke, hverken talent, eller hvor langtslående, spilleren end er, men ene og alene den tilkæmpede score, der tæller.

Vel har Danmark mange golftalenter, men det har andre lande vel også. Derfor synes jeg, at dansk golf, i al fald fra officiel hold, bliver ikke så lidt oversolgt – hvilket vist ikke er til gavn for nogen overhovedet.

Jeg ved ikke, om det er for let at blive såkaldt “pro” i Danmark, noget kunne tyde på det, et såkaldt plus-handicap på både fem eller syv, bliver sjældent indfriet i store turneringer over fire dage – altså hvis cuttet overhovedet klares.

Den danske “gummiarm” synes at gå igen, og igen – desværre, og måske også noget typisk dansk, der er svært at få bugt med.

Misforstå mig ikke, for jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at danske golfspillere har et lige så højt teknisk niveau, som spillere i andre lande har. Mentalsiden synes derimod at halte – og det er vist her den helt store udfordring for dansk golf for tiden ligger.

Mvh.

Steffen Rasmussen
Smørum Golfklub

— oOo —

Skriv et læserbrev, debatindlæg eller anekdote om og med golf som det overordnede emne og få det på 19hul.dk. Læs mere i denne artikel og send dit bidrag til info@19hul.dk.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Schauffele og Morikawa foran tætpakket leaderboard i US PGA

Ingen er stukket af fra feltet, og mange spiller med om sejren i US PGA Championship, men de tre danskere er dog udenfor topstriden. Anden...

Christofer Rahm på Challenge Touren efter tre Nordic League sejre i år!

Svenske Christofer Rahm vandt Stora Hotellet Fjällbacka Open på den svenske Cutter & Buck Tour. Det var hans tredje Nordic League sejr i år,...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk