AnbefaletDommer afviser sagsanlæg fra PGA Tour caddier

Dommer afviser sagsanlæg fra PGA Tour caddier

Er det rimeligt, at caddierne bærer veste med sponsorlogoer uden at blive betalt for det? Ja, siger en dommer i Californien.

I februar 2015 lagde 82 caddier sag an mod PGA Tour med krav om betaling for at bære caddieveste med turneringslogoer. Siden er gruppen af caddier vokset til 168, men deres sag er blevet afvist. Nu skal de hver især overveje, om de vil anke dommen.

Caddiernes advokat mener, at sponsorværdien af caddievestene er på $ 50 mio. årligt, og de penge ville man have en del af.

Det har været en del af jobbet i årtier 
– Caddiernes overordnede klage over, at de bliver behandlet dårligt af touren er der noget om, men der er ingen sag omkring caddieveste, skriver dommeren Vince Chhabria i sin afgørelse.

I følge Golf Channel medgiver dommeren, at PGA Tourens regler om caddieveste er vage, men i årtier har det været et krav, at caddierne bar disse veste med logoer.

– Caddievesten har været en primær del af den ‘uniform’, som touren kræver man har på, skriver dommeren. Han fastslår endvidere, at caddierne har vidst det, da de begyndte i jobbet.

Overvejer en anke
Onsdag op til AT&T Pebble Beach Pro-Am skulle caddierne mødes og diskutere afgørelsen. Deres advokat anbefaler, at sagen ankes:

– Jeg er ikke så overrasket, men jeg er skuffet. Jeg vil på det kraftigste anbefale mine klienter, at de anker afgørelsen. Jeg mener, at vi har en god sag, siger caddierens advokat Gene Egdorf.

Formanden for Association of Professional Tour Caddies siger dog til Golf Channel, at han ikke deltage i en eventuel ankesag:

– Jeg deltog personligt i det fælles sagsanlæg, og kan kun tale for mig selv. Jeg respekterer rettens afgørelse, og planlægger ikke at gå videre med det, siger James Edmondson.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Nelly Korda vandt Mizuho Americas Open – 6 sejre i 7 turneringer!

Nelly Korda vandt Mizuho Americas Open, og har nu vundet seks af sine seneste syv LPGA turneringer. Der er højdepunkter fra finalerunden i videoen...

Harry Higgs vandt AdventHealth Championship

Harry Higgs vandt AdventHealth Championship på Korn Ferry Tour efter omspil. Harry Higgs og Tanner Gore sluttede i -19 inden Higgs vandt med en birdie...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk