AmatøreliteDM-vinder fra Horsens på vej til Oklahoma

DM-vinder fra Horsens på vej til Oklahoma

Golftalentet Stephanie Astrup har fået amerikansk scholarship fra 2017 – og ser frem til et spændende 2016.

Danmarksmesteren i hulspil, Stephanie Astrup fra Horsens Golfklub, er godt i gang med forberedelserne til en ny spændende sæson, hvor hun ikke mindst skal forsvare sit danmarksmesterskab, som hun vandt i juni i Ikast. Men fremtiden byder også på masser af spændende muligheder for det 18-årige stortalent.

– Jeg har sagt ja til fire års scholarship på Oklahoma State University, hvor flere af topspillerne har gået. Universitetet ligger i top 10 i USA, og jeg er enormt glad for og stolt over, at de har valgt mig, siger Stephanie Astrup, der glæder sig til at blive ”cowgirl” de kommende år:

– Selvfølgelig var det en stor beslutning, men i virkeligheden var den ikke voldsomt vanskelig. Stedet har alt, jeg kan ønske mig, trænerne er gode og utroligt søde, og jeg følte mig allerede hjemme, da jeg besøgte dem tidligere i år, siger Stephanie Astrup.

I fjor bød på en række flotte resultater ud over DM-titlen: En tredjeplads ved DM i slagspil for damer, sejr i ranglisteturneringen Møn Open og et hop på verdensranglisten på adskillige hundrede pladser. Det førte til en landsholdsudtagelse, deltagelse i VM samt mange stærkt besatte turneringer på flere kontinenter.

– Jeg har lært en masse af at spille med i turneringer som Annika Invitational i Sverige, British Girls Open i Skotland og VM for hold i Texas. Og så præsterede jeg en fjerdeplads ved Doral Publix i Miami i december, hvor masser af coaches fra de amerikanske universiteter fulgte med som publikum. Det var lidt nervepirrende, men det gik heldigvis godt, siger hun.

I år er der allerede plottet masser af turneringer i kalenderen, både i Danmark og i Europa og USA. Også i år skal Stephanie Astrup med til EM med landsholdet, og så skal hun – og seks andre dygtige damespillere i Horsens Golfklub – spille 1. division i danmarksturneringen.

– Det bliver en spændende udfordring, men vi går helt klart efter at spille os op i Elitedivisionen, fastslår Stephanie Astrup.

Formand i Horsens Golfklub Per Offersen er glad for, at klubben har et stortalent som hende tilknyttet klubben.

– Ikke kun fordi hun blev den første senior-danmarksmester i klubbens historie, hvilket i sig selv er flot. For mig er det også vigtigt, at hun har fået hele sin opdragelse her og at hun fortsat har en tæt tilknytning til klubben. Det understreger, at vi er en klub med plads til både bredde og elite, for selvom størsteparten af medlemmerne spiller for hyggens skyld, har vi mange andre spændende talenter på vej. Juniorholdet U16B vandt den landsdækkende AON-juniorholdturnering, Mathilde Milo Laursen vandt for andet år i træk landsfinalen for U13-piger og Smilla Taaning Sønderby vandt årgangsmesterskabet for U15. Kort sagt er der masser at bygge på, og Stephanie er en flot ambassadør for vores klub, siger formanden.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Danish Golf Championship på Great Northern i 2026

Når DP World Tour-turneringen, Danish Golf Championship, i sensommeren 2026 afvikler sin tredje udgave, bliver det på Great Northern i Kerteminde. Det ambitiøse anlæg...

Emily Pedersen er klar til at forsvare Europas farver i Solheim Cup

De bedste kvinder fra Europa og USA mødes for 18. gang i den prestigefyldte Solheim Cup, og discovery+ og Eurosport er med hele vejen...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk