18-årige Diksha Dagar vandt Investec South African Womens Open på Ladies European Tour i sin fjerde turnering som professionel. Der var ingen danskere i turneringen.

Inden lørdagens finalerunde førte Lee-Anne Pace i -4 foran Diksha Dagar i -2 og Esther Henseleit i -1. 38-årige Lee-Anne Pace fra Sydafrika vandt sit hjemlands mesterskab tre gange i træk fra 2014, så med sin føring på to slag og erfaring fra én LPGA sejr og otte sejre på LET, var hun storfavorit til at vinde.

Det blev dog 18-årige Diksha Daga fra Indien, som vandt sin første sejr op LET, da hun med en runde i -3 vandt i -5 foran Lee-Anne Pace i -4, mens Michelle Thomson og Esther Henseleit delte 3. pladsen i -3. Carly Booth og Lydia Hall blev nr. 5 i -2.

Den forsvarende mester Ashleigh Buhai blev delt nr. 8 i +1. Da Buhai vandt sidste år, var det første gang hun vandt mesterskabet som professionel, men hele to gange vandt hun som amatør. Første gang som blot 14-årig i 2004 og så igen som 17-årig i 2007!

Dagar har vundet VM for døve

Diksha Dagar blev professionel i december, efter hun fik et kort til LET via en 21. plads på Tourskolen.

Hun er hørehæmmet, men ved hjælp af cochlear implantater har hun næsten normal hørelse. Hun har tidligere vundet VM for døve, mens hun fik sølv ved Deaflympics 2017.

Julie Tvede vandt South African Womens Open i 2008

Der har været en dansk vinder af South African Womens Open, da Julie Tvede vandt i 2008, hvor den dog ikke var tællende til LET. Det har den kun været fra 2012-14 og så igen fra 2018.

Herrernes South African Open har også haft en dansk vinder, da Morten Ørum Madsen vandt i 2013, hvor den var tællende til Europa Tourens 2014 sæson.

Investec South African Womens Open, resultat

Lee-Anne Pace – Foto: Ladies European Tour

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.