Blandt golfklubber og golfspillere har det skabt debat, at Dansk Golf Union har anbefalet golfklubberne at lukke helt ned frem til den 30. marts. Indtil videre er det omtrent 75 procent af de danske golfklubber, som følger anbefalingen fra DGU.

Efter en online-bestyrelsesmøde fredag er DGU’s bestyrelse fortsat enige om, at anbefalingen om lukning er den rigtige beslutning, så den danske golfbranche også bidrager til at mindske corona-smittespredningen.

På opfordring fra flere klubber og spillere, vil man dog løbende kigge på, om der kan lempes på restriktionerne efter den 30. marts. Senest den 26. marts vil DGU komme med en udmelding om dette.

Det fremgår af en DGU Klubnyt meddelelse fredag den 20. marts, hvoraf det bl.a. også fremgår:

– Af Danmarks 148.000 golfspillere er de 55.000 over 65 år og befinder sig i risikogruppen. På trods af både golfklubberne og DGU’s indsats for at påvirke golfspillernes adfærd i retning af myndighedernes anbefalinger, viser dagligdagen i golfklubben at de ikke bliver efterlevet. Ved at åbne en golfbane for spil risikerer vi, at myndighedernes anbefalinger bliver kompromitteret. Det er ikke et image, DGU ønsker for golfsporten. Danmarks rigspolitichef har i dag understreget, at man ikke må komme inden for to meters afstand af mennesker, der ikke bor på ens bopæl. Baseret på tilbagemelding fra klubberne er det svært for golfspillerne at holde den afstand.

Ca. 75 % af de danske golfklubber følger anbefalingen

Det er op til de enkelte golfklubber og baner, om de vælger at følge DGU’s anbefaling, hvilket omtrent 75 % af de danske golfklubber gør. Ca. 15 % er åbne (nogle kun for egne medlemmer) og de resterende 10 % har endnu ikke taget endelig stilling (banen er f.eks. lukket grundet vand eller vinteren).

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.