Esport er i vækst og under denne uges Made in Denmark presented by FREJA spilles det første European eTour Championship. Her dystes i computerspillet World Golf Tour by Topgolf (WGT), som er et populært online golfspil med angiveligt flere end 15 mio. spillere.

Det sker i teltbyen, Made in Denmark Village, hvor otte af verdens bedste World Golf Tour spillere mødes i en turnering torsdag og fredag. Selvom det er et online-spil, så mødes de således i Himmerland, hvor de spiller om en præmiesum på 5.000 $, hvilket er den hidtil største præmiesum i en esport golf turnering. Noget mindre end det man hører om i andre esport turneringer, men det er da en start.

Det er Europa Touren og Dreamhack, der arranger turneringen som spilles torsdag og fredag eftermiddag mellem kl. 13 – 17. Torsdag med fire kvartfinaler, mens der er semifinaler og finale fredag.

Er man i Himmerland, kan man lægge vejen forbi Made in Denmark Village, og ellers kan man se det på Viaplay.dk eller streame på twitch.tv/DreamHack.

– Europa Touren har en stolt tradition for innovation, og vi er meget glade for at gå ind i Esport. Det er uden tvivl et område med stort potentiale, hvor vi kan involvere publikum på en ny måde, ligesom det skaber nye sponsormuligheder for vores kommercielle partnere, siger Richard Bunn, der er Head of Media Rights & Programming på Europa Touren, i en pressemeddelelse.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.