AmatøreliteDanske drenge vinder EM-guld

Danske drenge vinder EM-guld

Danmarks drengelandshold i golf har vundet europamesterskaberne. De slog hjemmeholdet Spanien i finalen.

Seks danske talenter har netop leveret en historisk præstation på La Manga i Spanien.

Med en sejr på 4-3 over netop Spanien kan Danmark for tredje gang kalde sig europamestre for drenge.

– De har spillet på et fantastisk niveau. Det lover virkelig godt for fremtiden, at et lille land som Danmark kan producere talenter, der kan spille på det allerhøjeste niveau for deres alder. De har lignet vindere hele dage, siger direktør i Dansk Golf Union, Morten Backhausen, der selv var tilskuer til finalen.

De seks danske europamestre er Oliver Hundebøll Jørgensen, Rasmus Højgaard, Nicolai Højgaard, Frederick Sejr, Kristoffer Max og Rasmus Neergaard-Petersen.

Det var sidstnævnte, der under stort pres måtte hive det afgørende point hjem i en dyst mod spanske Gonzalo Leal.

Det lykkedes med en birdie på sidste hul. Mindre kunne heller ikke gøre det, for Leal fik selv birdie på hullet, og Neergaard-Petersen måtte altså lave birdie for at forsvare sin ethuls-føring og skaffe det afgørende point til Danmark.

– Der er blevet spillet på et absurd højt niveau hernede, så det er fantastisk, hvad drengene har præsteret, siger drengelandstræner Martin Kold.

To af de seks drenge var med, da holdet fik bronze ved EM sidste år. Denne gang blev det altså til guld.

De to gange, Danmark tidligere har vundet guld for drenge var i 2007 og 2009.

Hold-EM for drenge, hulspil – Flight A – resultat

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Se højdepunkter fra finalerunden af Masters 2024

Se stemningsfulde højdepunkter fra finalerunden af Masters, som i overbevisende stil blev vundet af Scottie Scheffler foran major debutanten Ludvig Åberg. Nicolai Højgaard var nr. 6...

Se Masters 2024 præmieoverrækkelsen

Scottie Scheffler vandt Masters 2024 og, traditionen tro, fik han overrakt den grøn vinderjakke af den forsvarende mester Jon Rahm, der blev nr. 45....

De fem nyeste artikler på 19hul.dk